24. apr
 
Nei til eiendomsskatt
Kan i hele tatt rådmann tillate seg og fremme et slikt forslag? Det er kommunestyret som skal godkjenne et nytt skattekrav!

Publisert: 02.nov.2017 13:00
Oppdatert: 02.nov.2017 13:09

Det er en lettvint måte å dra penger inn i kommunekassen, men det er ikke bare å komme med nye krav for nye avgifter. Her må en gå pent fram, først gjennom formannskap og så må det opp i kommunestyret.

I dag er det vel cirka 50 prosent av kommunene som har dette. Husk Eidsvoll kommune har ikke så mange arbeidsplasser å tilby til dem som skal ha arbeid, nei, det blir å reise kollektivt eller med egen bil, og summen av alle offentlige utgifter blir stor.

Prinsipielt er det å holde dem som har en bolig, leilighet eller eiendom for narr. Det er riktig at eiendomsskatt var på banen alt i år 1200, men tenk hva og hvordan det fungerte med straffer og horda bud.

I dag er det cirka 200 kommuner som benytter seg av dette skattekravet. Men er ikke dette med navnet eiendomsskatt noe diffust? Rart ingen har reagert på dette av de offentlige etater. Her skaffer en seg en bolig, eiendom og betaler avgifter i all mas. Hvor skal dagene ende for mange? Det er vel så de fleste kan vel betale en 1000-lapp, det er vel ikke det, men det bør hete noe annet en eiendomsskatt (fordelsskatt av at vi bor i en kommune, og kan benytte oss av dennes tjenester), men betaler vi ikke nok?

Jeg synes heller rådmann kan foreslå at nå skal kommuneskatten ned, for eksempel 5 prosent. Tenk på alle de eldre, pensjonister, uføretrygdede og så videre.

Ligningsverdien i selvangivelsen skal være en fjerdepart av eventuell markedsverdi. Alle kan klage på ligningsverdiene til Skatteetaten. Det kan gjøres hvert år.

Nei, stem på det parti som er virkelig imot denne «eiendomsskatten».

Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no