17. jul
 
Nei til en rullebane vi ikke kan benytte
LESERBREV. Klimaendringene er i gang, og det merkes på kroppen flere steder i verden allerede.

Publisert: 20.apr.2017 10:34
Oppdatert: 20.apr.2017 13:44

Klimaendringene er i gang, og det merkes på kroppen flere steder i verden allerede. FN forventer større utfordringer knyttet til klima og matflyktninger enn tradisjonelle krigsflyktninger fram mot 2050. Norge må ta sin del av ansvaret selv om vi ikke nødvendigvis er de som blir hardest rammet her på berget.

For tiden løper debatten knyttet til utbygging av en tredje rullebane på Gardermoen, et stort inngrep som sender helt feil signaler i forhold til framtiden vi står ovenfor. En flytur forurenser ufattelig mange ganger så mye som en tilsvarende distanse med tog. Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder innlandsturer med fly, og har uholdbart høye utslipp per innbygger. En tredje rullebane føre til nye støysoner i store deler av blant annet Eidsvoll og Ullensaker, og dermed nedsatt livskvalitet for de berørte.

De to eksisterende rullebanene håndterer 22 millioner reisende, men har en kapasitet på 35 millioner reisende. OSL Gardermoen går dermed for halv maskin og en ny rullebane bør være helt utelukket. Selv Heathrow i London håndterer sine flyginger på to rullebaner. Akershus Bygdeungdomslag ønsker heller en økt satsing på hurtigtog, baneløsninger og andre kollektivtiltak kontra en ny rullebane som vi av miljøhensyn ikke kan benytte.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no