18. jul
 
Hurdal Ap sier nei til energitilknytning til EU

Publisert: 06.mar.2018 17:00
Oppdatert: 06.mar.2018 14:33

Professoren fra UIO som deltok i debatten på NRK torsdag 1. mars, så på det som foreslås fra regjeringens side i forhold til EUs energibyrå, som en uryddig prosess rent konstitusjonelt, rett og slett slalåmkjøring for å omgå norsk lov.

På Hurdal Arbeiderpartis årsmøte for 2018 samme kveld, ble det fattet følgende vedtak:

«Årsmøtet i Hurdal Arbeiderparti ser med stor bekymring på at Norge kan miste egen kontroll over nasjonens energiressurser ved en mulig tilslutning til EUs energiunion. Årsmøtet mener at bruken av norsk kraft skal styres av vårt eget lands myndigheter, til best for utviklingen av landet.

Vi henstiller til så vel Akershus Arbeiderparti som til alle sentrale organer i Arbeiderpartiet å gå inn for at saken må behandles i henhold til Grunnlovens paragraf 115, med krav om tre fjerdedels flertall, med den begrunnelsen at en suverenitetsavståelse på et så sentralt og vesentlig område som våre energiressurser, overhodet ikke kan komme inn under betegnelsen «ikke inngripende», og følgelig må behandles deretter.»

Vedtaket er oversendt Akershus Arbeiderparti og Akershus Arbeiderpartis fem stortingsrepresentanter den 2. mars kl. 17.00.

Frank Jørgen Jåterud og John Rognstadtangen er henholdsvis leder og nestleder i Hurdal Arbeiderparti.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no