16. jul
SVARER: Bjørn Håkon Bråthen imøtegår noe av det Neri Ljødal skrev i sitt debattinnlegg.
 
Neri Ljødal og fakta
Det er med undring jeg leser Neri Ljødal sitt innlegg i EUB 6. juli og en svartmaling av sittende regjering og påstander som ikke stemmer.

Publisert: 02.aug.2017 15:09
Oppdatert: 02.aug.2017 15:13

Valg er spennende, og valgkamp der meninger brytes er på sin plass, men det bør være basert på fakta. Jeg skal imøtegå noe av det som skrives.

Reduserte utgifter til store sykdomsutgifter?

Det må jo være fradrag for store sykdomsutgifter du mener og den ordningen ble opphevet av den rødgrønne regjeringen i 2012 og skal fases ut i årene 2013-2016 og er ikke en ordning innført av den nåværende regjering.

Pensjonsreformen:

Pensjonsreformen dukker stadig opp og til min forundring belastes denne også dagens regjering. Pensjonsreformen ble lagt fram av den rødgrønne regjering og vedtatt med rødgrønt flertall på Stortinget og gjort gjeldende fra 1. januar 2011. Seniorsaken og Pensjonistforbundet protesterte grunnet at pensjonistene skulle få underregulert sine pensjoner med 0,75 prosent. De talte for døve ører og det eneste partiet som stemte mot innføring av pensjonsreformen på Stortinget var Frp. Når det nå gis lave lønnstillegg og pensjonistene kommer dårlig ut så er Ljødal overrasket? Det kan også tilføyes at det på dagens storting ikke er noe flertall for å endre dette.

Dårlig landbrukspolitikk:

Stemmer det? Går en inn på SSB sine sider for året 2016 så viser det seg at det er omdisponert mindre dyrket jord enn tidligere. Nydyrking er økt. Kjøttproduksjon er økt. I perioden 2005–2013 med landbruksminister fra Sp ble det lagt ned 9000 gårdsbruk og en trend vi har sett i mange tiår. Det er under nåværende regjering årlig lagt ned færre gårdsbruk årlig enn under forrige rødgrønne regjering. Tar jeg ikke feil så er også investeringer i landbruket økt de siste årene, så hva du Ljødal mener med dårlig landbrukspolitikk er en gåte.

Dårlig fiskeripolitikk:

2016 var det tredje året på rad med rekord i eksport/salg av norsk sjømat og det ble eksportert norsk sjømat for 91,6 milliarder kroner og det var en økning på hele 23 prosent fra det tidligere toppåret 2015. 6. juli kan en lese i media tallene for første halvår 2017, og igjen er det rekord melder Norges sjømatråd. Det er i første halvår 2017 eksportert sjømat for 46.3 milliarder kroner. Og er en økning i volum på 4 prosent og i verdi 9 prosent. Norsk fiskeri går så det suser og en kan lure på hvorfor Ljødal bruker ordet dårlig fiskeripolitikk?

Arbeidsledighet:

Den er på vei ned og ifølge NAV sist måned var den på 2,6 % og det er av det laveste i Europeiske land. En kan bare gå til vårt naboland Sverige som styres av Ap sitt søsterparti, og i Sverige er arbeidsledigheten på 7 prosent – langt høyere enn i Norge. Det i et Sverige som ikke har mistet 45.000 jobber i oljesektoren.

Håper på en redelig valgkamp der meninger brytes, men med faktaopplysninger og ikke sverting uten rot i virkeligheten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no