21. okt
Tone W. Trøen
 
Et alvorlig problem for eldre som bor alene er at de ikke får i seg nok riktig mat
Mangelfullt kosthold kan skyldes inaktivitet, ensomhet og depresjon.

Publisert: 25.okt.2017 14:00
Oppdatert: 25.okt.2017 14:28

I tillegg vet vi at det fremover vil være flere eldre som vil bo hjemme lenge, både fordi sykehjem vil være for de aller mest pleietrengende, og fordi flere ønsker å ha sitt eget. Men det betyr jo ikke at de trenger å være alene hele tiden.

Regjeringen har derfor i statsbudsjettet for 2018 foreslått et tilskudd på fem millioner kroner til frivillige organisasjoner som har tiltak for at eldre skal få noen å spise måltider sammen med. Det er jeg veldig glad for.

En ordning som tar tak i problemet er «Spisevenn» som sammen med flere liknende tiltak finnes ved frivilligsentraler og i kommuner. Slike ordninger med frivillige gjør mange ting på en gang: måltidene blir hyggeligere, appetitten øker og de forhindrer at ensomheten tar overhånd. Det gir innhold og ny mening i hverdagen for mange som bor alene. Den frivillige innsatsen i Norge er imponerende og stor. Vi håper at vår økonomiske oppmuntring på 5 millioner kroner over familie- og kulturbudsjettet kan resultere i mange flere gode samtaler rundt middagsbordene over hele landet. Selskap og noen å prate er rett og slett noe attåt som kan løfte måltidet.

Tone W. Trøen er leder for Stortingets familie- og kulturkomité

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no