15. sep
 
Ny runde om arbeidstid
MENINGER. Gjeldende arbeidstidsavtale i skolen går ut ved årsskifte, og i løpet av høsten skal den reforhandles. Vi har altså et hovedtariffoppgjør i 2018.

Publisert: 20.jun.2017 13:39
Oppdatert: 20.jun.2017 13:09

I 2014 gikk det ikke bra, Norsk Lektorlag skjønte raskt at riksmeglerens forslag til løsning var dårlig, og vi sa nei til forslaget. Den delen som omfattet arbeidstid var uakseptabel. Skolenes Landsforbund (LO) hadde samme oppfatning, mens den største aktøren, Utdanningsforbundet, sa ja til anbefalt løsning. Dette ble heldigvis snudd til nei i uravstemning i Utdanningsforbundet.

Takket være en vellykka streik klarte vi med NL i spissen å hindre KS’ forsøk på kontorisering av lærernes og lektorenes skolehverdag. Byråkratene hadde nok ikke skjønt at skole er fag og fagformidling, ikke anstaltmakeri.

De største aktørene demonstrerte i 2014 at de ikke hadde bakkekontakt med undervisningspersonalets skolehverdag. At Utdanningsforbundets ledelse til de grader bommet på egne medlemmers syn, er tankevekkende. Kan det skyldes samrøret mellom KS og Utdanningsforbundets ledelse, og at de ikke så at undervisningsoppdraget er det viktigste i skolen?

Spørsmålet nå er om de har lært og hva de har lært. Norsk Lektorlag setter undervisningsoppdraget, fag og læringsmiljø i sentrum og vil fortsette å være tydelig på medlemmenes vegne.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no