21. jul
RÅDMANN. Hurdals nye rådmann, Bente Rudrud Herdlevære, starter i jobben i begynnelsen av mai.Foto: Marit Lunddal Løken
 
Nye muligheter

Publisert: 01.mar.2017 13:20
Oppdatert: 01.mar.2017 14:16

LEDER. Det er blitt hevdet at uttrykket «må du leve i interessante tider» er en kinesisk forbannelse. Nå er det mye som tyder på at uttrykket ikke stammer fra Kina, og hvis vi velger å se bort ifra den ironiske undertonen som ligger i setningen, er det ikke til å komme bort ifra at Hurdals påtroppende rådmann – eller rådkvinne hvis vi skal være mer moderne – Bente Rudrud Herdlevære, har valgt seg en jobb hvor fred og ro ikke blir det dominerende i hverdagen. Og det på tross av all den fantastiske naturen som befinner seg bare et steinkast fra rådhuset.

Hurdal kommune er inne i en krevende periode, og selv om 2016-regnskapet endte med en liten pluss – netto driftsresultat ble 273.000 kroner – vil mye av fokuset til rådmannen bli rettet mot hvordan få innholdet i en skranten lommebok til å rekke lenger. Det blir tøft, og vil kreve pågangsmot.

Vi er dog ikke pessimister på Hurdals vegne. Det skjer også mye positivt. Alt tyder på at den minste kommunen på Øvre Romerike vil passere 3000 innbyggere i år. Et nytt og suksessrikt spark-VM er nettopp gjennomført og det skjer spennende ting i næringslivet. At kvadratmeterprisen i økolandsbyen er på veg opp, er også på mange måter et positivt tegn. Alle er nok ikke enige i det siste, og vi forstår innvendingene, men samtidig er det et tegn på at markedet har tatt godt imot dette botilbudet.

Kommunesammenslåingsdebatten har skapt nye konflikter i Hurdal. Vi har forståelse for dem som mener at det vil bli vanskelig å stå alene, samtidig er valget tatt – og det viktigste nå er at alle gode krefter i kommunen, og dem er det mange av, jobber sammen for å gjøre annerledesbygda til et godt sted å bo og leve. La oss heller ikke glemme å besøke.

Hyggelig, første lunsjmøte med den nye rådmannen: Vil ikke mene noe om kommunes utfordring ennå

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no