26. jan
 
Økonomisk styring i Eidsvoll kommune
Det er urovekkende å lese at ordfører i Eidsvoll kommune, John-Erik Vika, demonstrer manglende forståelse for egne vedtak i møte med EUB.

Publisert: 21.des.2017 15:00
Oppdatert: 21.des.2017 12:02

I artikkelen hvor Tommy Karlsen, en engasjerte eidsvolling, tar et oppgjør med kommunestyrets vedtak om å innføre eiendomsskatt, repliserer ordføreren med at det ikke er flertall for å innføre eiendomsskatten. Jeg kan opplyse ordfører om at dette er kategorisk feil. Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og MDG har allerede vedtatt at eiendomsskatt skal innføres i 2019. Vedtaket ble gjort i kommunens fireårige økonomiplan. Det betyr at det nå brukes ressurser i kommunens økonomiavdeling på å forberede innføringen av eiendomsskatt fremfor å jobbe med effektiviseringstiltak.

Ordføreren fortsetter med at folk ikke skal legge vekt på økonomiplanen. Dette er en fallitterklæring til et av kommunens viktigste økonomiske styringsdokument. Ved å kun se ett budsjettår frem i tid vil en ikke oppnå økonomisk styring. Vi må videreutvikle og omstille kommunens tjenester. Dette er prosesser som krever lengre horisonter enn neste års skatteinngang. Derfor har Høyre over tid tatt til ordet for å virkelighetsorienterte kommunens økonomiplan for å effektivisere og utvikle kommunen for å møte fremtidens behov.

Vi står for våre vedtak. Høyre fremmet en alternativ økonomiplan uten eiendomsskatt, sammen med de borgerlige partiene. Og like viktig en økonomiplan med visjon for videre økonomisk styring av Eidsvoll kommune.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no