17. jul
PRESISERER: Rådmann Knut Haugestad presiserer at det er politikerne som har foreslått å legge ned Feiring skole. Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Om Feiring og kommunens budsjett for kommende når
BUDSJETT: Rådmann har ikke foreslått nedleggelse av Feiring skole eller salg av det tidligere aldershjemmet.

Publisert: 29.nov.2017 14:30
Oppdatert: 29.nov.2017 14:42

Edvard Brodshaug skriver i leserinnlegg (EUB 29.11.2017) at med rådmannens budsjett, ønsker man å legge ned det som gir grunnlag for å kunne bo i bygda Feiring. Han viser til mulig nedleggelse av skolen fra 2019, og at rådmannen også vil «kvitte seg med» det tidligere aldershjemmet som er tenkt ombygd til omsorgsboliger.

Til orientering har jeg ikke foreslått nedleggelse av skolen eller salg av det tidligere aldershjemmet under høstens budsjettarbeid. Rådmannens grunnlagsdokument for 2018–2021, finnes på kommunens hjemmeside.

Kommuneadministrasjonens rolle i forbindelse med budsjettarbeidet er todelt. Vi kommer med våre anbefalinger uavhengig av de politiske partiene, men dog slik at enhver rullering av budsjett og handlingsplan bygger på det kommunestyret har bestemt tidligere år og statlige føringer.

Samtidig som vi fremmer våre anbefalinger, peker vi på handlingsrommet og mulige alternativer til rådmanns innstilling. Dernest overtar de folkevalgte organene prosessen. I den forbindelse fremmer politikerne sine forslag og må selv ta ansvar for det de fremmer. Forslagene Edvard Brodshaug viser til, ble fremsatt i formannskapet på vegne av Høyre, Frp og Pensjonistpartiet.

Rådmannen har således ikke selv fremsatt dette forslaget. Når kommunestyret har fattet sitt vedtak 12. desember, skal kommuneadministrasjonen ivareta sin andre rolle, hvor vi lojalt skal iverksette vedtatt politikk enten den bygger på våre forslag eller ikke.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no