21. mai
 
Om sannheter i Ullensaker

Publisert: 16.feb.2019 12:00
Oppdatert: 16.feb.2019 11:19

Som folkevalgt er jeg opptatt av en ærlig og redelig debatt, der jeg skal forvalte innbyggernes tillit fullt ut.

I Ullensaker er det ingen tvil om at ordskiftet mellom de ulike politiske partiene hardner til om dagen, det skulle bare mangle. Jeg er selvsagt av den oppfatning at det er mye som ikke er «på stell» i kommunen vår, og at fire perioder med ordfører fra FrP er mye mer enn nok. Dette er det vår oppgave å påpeke.

Jeg liker normalt mye bedre å snakke om egen politikk enn personer og posisjoner, men nå synes jeg det er på høy tid å si ifra. Det er nemlig selvsagt slik at ordfører Tom Staahle ikke sitter med noen copyright på sannheten.

I det siste har vi sett gjentatte ganger at Staahle forsøker å avlive en politisk debatt med det han selv kaller fakta, virkelighet eller saksopplysninger. Tilnærmet uten unntak er dette mer eller mindre innpakkede politiske standpunkt og argumenter for eget politisk syn. I neste avsnitt forsøker han deretter å etterlate seg et inntrykk at motparten har tatt feil, eller ikke kjenner saken. I de fleste tilfeller er vedkommende kun politisk uenig.

Særlig ille er leserinnlegget han har på trykk i EUB 13/2, og som han har delt på egen Facebookside. Der påstår han at Arbeiderpartiets ordførerkandidat lager sin egen virkelighet ved å stille spørsmål om åpenhet rundt kutt i kommunale tjenester. For de som ikke kjenner saken, er det slik at i Ullensaker sin alvorlige økonomiske situasjon, kan vi komme til å måtte gjøre store kutt i kommunale tjenester, om vi ikke kan øke inntektene. Om det skal kuttes, og hva det eventuelt skal kuttes i, må det selvsagt bli en offentlig debatt om før valget, der opplyste innbyggere ser konsekvensen av ulike partier ved roret fra høsten av.

Som sentrumspolitiker som forsøker å se begge sider, vil jeg mene spørsmålet fra Arbeiderpartiet som Staahle viser til var relevant og betimelig. At ordfører ikke liker det har jeg også forståelse for, men det skyldes heller at det treffer godt enn dårlig.

Jeg ønsker en frisk, men saklig og faktabasert debatt frem mot høstens kommunevalg, og vi er mange som jobber for en ny, rausere og grønnere retning for kommunen vår, uten store kutt i tjenestene. Vi håper og tror velgerne kjenner sin besøkelsestid.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no