20. jul
LEI. «Når du kommer med bare ufine kommentarer, ja da kan det ikke tas alvorlig. Slikt er rett og slett mobbing og sjikane», skriver Vidar Pettersen.
Vidar Pettersen
 
Opprør mot nettroll
LESERBREV. I det siste året har jeg blitt kalt: Drittsekk, korrupt, svindler, rasshøl, uten IQ, jævla idiot, grisetryne, sosialist-svin, ikke til å stole på, kødd, jævla APkatt, inkompetente fjols og en mengde andre ukvemsord.

Publisert: 03.apr.2017 11:04
Oppdatert: 03.apr.2017 19:05

Dette er noen av de kommentarene i sosiale medier som Facebook, til oss som sitter i kommunestyret i Eidsvoll. Mest er det til oss generelt, men noen ganger også direkte til personer.

Eller som jeg kaller det, mangel på sosial intelligens eller som det het før, mangel på folkeskikk.

Hadde du likt at du, din mor, far, søsken, familie eller venner fikk slike kommentarer og ble omtalt slik gjennom hele året. Det er mennesker, mennesker med familie og venner som blir omtalt.

Det er greit å være uenig i politikk og avgjørelser. Og som politiker må en regne med at det stormer rundt en til tider, og vi skal stå der når sakligheten er der. Men når du kommer med bare ufine kommentarer, ja da kan det ikke tas alvorlig. Slikt er rett og slett mobbing og sjikane.

Hvis du ikke kan argumentere eller kritisere saklig, men kun bruke sjikane. Så da burde du heller holde kjeft og tenke deg litt om. Prøv å juster språket ditt, så kanskje kan du bli tatt litt mer på alvor i din argumentasjon.

Det er lett å sitte bak et tastatur /telefon og slenge ufine kommentarer. Dette er blitt en meget stygg uting i dagens samfunn.

Jeg hadde håpet at folk der ute kunne gjøre et lite opprør mot disse nettrollene, og si ifra at slikt aksepterer vi ikke. Men også er dette en pekepinn til dem som «bare slenger med leppa».

Jeg har sagt det før, språket avslører deg. Det du sier og skriver, sier mest og mye om deg.

For å være helt ærlig så går slikt inn på meg, selv om kommentarene ikke er rettet direkte til meg.

Jeg og alle de andre er bare vanlige menneske med følelser, selv om vi sitter i et kommunestyre. Et kommunestyre som består av alle partier, med både posisjon og opposisjon.

LES OGSÅ: Musiker, poet, fotograf, journalist og politiker

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no