23. jul
BEKYMRET: Høyres Christian Bendz (t.v.) kjemper for skisenteret i Åsli. Her sammen med Roger Axelsen og Espen Haldorsen (t.h.) fra Nannestad Skisenter. Foto: Magnar Haraldsen
 
Ord må om til handling
TIDSNØD: Timeglasset er i ferd med å renne ut for Nannestad Skisenter.

Publisert: 14.okt.2017 06:00
Oppdatert: 15.okt.2017 15:59

Jokke og Valentinerne synger så flott: «Ventetida er over, det kommer til å falle snø i natt, her kommer vinter’n, her kommer den kalde fine tida».

Dessverre kan mye tyde på at «den kalde fine tida» er over og at Åslia ikke lyses opp i vinter. Blir det stopp i Åslia, er det bare å konstatere at ordfører har kommet med tomme ord. Tidsuret er i ferd med å renne ut, ordfører, om det ikke allerede har rent ut!

Den kommende sesongen kunne vært reddet 21. september i kommunestyret, men mot vår klare anbefaling valgte ordfører å ikke ta interpellasjonen opp til realitetsbehandling.

500.000 kroner som økonomisk strakstiltak, som uten problem kunne hentes fra disposisjonsmidler kunne vært løsningen, men så forutsigbart skulle ikke denne politiske behandlingen bli.

Alle med et bankende hjerte for Åslia er skuffet og det med god grunn. Mye kan tyde på at mørket senker seg over Åslia kommende vinter. det er vel ikke noe å være stolt av, ordfører?

Dokumentasjonen var tydelig og klar, alle vet at kommunen er inne som låne garantist. Likevel, men ikke overraskende, ble det valgt å ikke åpne for realitetsbehandling. Det valget var nok ikke det vanskeligste, fordi forslaget kom fra et opposisjonsparti. Høyre snudde seg irriterende raskt rundt da oppvekst- og kulturutvalget fikk presentasjon i møtet den 12. september og alle som kan føringer for det politiske spillet forstår at vår interpellasjon var irriterende at kom fra oss og ikke fra et av posisjonspartiene. Vår resolutte handling beviste i hvert fall hvem som handler.

Med ordene fra ordfører: «Alle politikere i Nannestad ønsker at driften i Åslia skal fortsette (...) Det foretas en ny gjennomgang av økonomien i stiftelsen, med mål om å redusere utgiftene slik at stiftelsen er i stand til å overholde lån og økonomiske forpliktelser, uten at dette går på tvers av sikkerhets- og driftsmessige hensyn. Med tanke på tidsperspektivet, inkludert forberedelser mot sesongåpning, er gjennomgang av behov og økonomi i stiftelsen et arbeid som iverksettes umiddelbart» ble det øynet et håp, men nå tre uker senere, kalenderen peker på oktober, nettene har blitt kaldere, har intet skjedd – er dessverre bare å konstatere at ordene er tomme og handling nok en gang uteblir.

Realiteten er klar, Nannestad Skisenter Åslia trenger 500.000 kroner nå som økonomisk strakstiltak for å kunne åpne bakken kommende sesong. Ledelsen ved skisenteret hadde møte med både politisk- og kommunal ledelse i starten av 2017, likevel kom interpellasjonen fra oss i Høyre som lyn fra klar himmel. Dette er rett og slett flaut, ordfører, og resultat av slett arbeid!

20.000 bruker, barn og unge, idrettsklubber, organiserte og uorganisert er i ferd med å miste tilbudet i ved Nannestad Skisenter Åslia. Nannestad er en kommune i vekst og en kommune som vår kommune skal ha lys og aktivitet i Åslia, ordfører!

Vi rådet ordfører til å innkalle formannskapet til ekstraordinært møte for ny behandling, siden saken ikke ble realitetsbehandling, men det forslaget nådde heller ikke frem.

Nå er det oktober, timeglasset er i ferd med å renne ut, om det ikke allerede er tomt, ingen handling er foretatt annet enn et gjennomført styremøte 27. september som konkluderte at det ikke er liv laga om økonomisk strakstiltak nå kommer på banen. Nannestad skisenter Åslia har ikke hørt eller sett noe handling fra kommunen.

Ord må om til handling, ordfører, eller skal den «kalde fine tiden» konstatere snipp, snapp, snute, Nannestad Skisenter Åslia er ute?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no