27. jun
GAMMEL SKOLE. Hva skjer med den gamle skolen etter Fylkesmannens innsigelse?
 
Ordfører etterlyses

Publisert: 03.mar.2017 13:15
Oppdatert: 03.mar.2017 13:21

I lørdagens EUB kunne foreldre som har barn på Vilberg skole med sjokk registrere at det nok en gang er det fare for at vi ikke får ny Vilberg skole likevel. Sjokket er omtrent like stort når Sp-politiker Vika uttaler seg som partipolitiker i saken, og ikke later til å ta inn over seg konsekvensene av hva som skjer dersom hele byggesaken må starte opp helt på nytt – igjen. At han allerede lufter ideer om å tenke alternativt, tyder på at han har gitt opp uten tanke på kamp. Denne saken dreier seg om mer enn jordvern, det handler om at Eidsvoll kommune viser handlingskraft, og at kommunen framstår som attraktiv å flytte inn i med gode tilbud for innbyggerne. Med byggekraner som nå endelig står i Sundet, er ikke tiden inne for vingling!

Jeg tar vel neppe i dersom jeg sier at en ny Vilberg skole har vært etterlengtet i over 25 år. Kapasiteten er snart sprengt, så å si alt av bygningsmasse er utslitt og det er en umoderne, tungvint løsning for lærere og elever med et tvilsomt inneklima. Sist men ikke minst, skolen ligger veldig trafikkfarlig til og det observeres skumle situasjoner og nestenulykker altfor ofte. Er ikke dette viktige saker å få løst så fort som mulig, ordfører?

Sp forhandlet seg inn i posisjon i kommunestyret ved å kreve ordførerklubba, og da må man kunne forvente at de fyller vervet de har bedt om. Dette vervet er å stå på for hele kommunen – for alle innbyggerne. I denne saken gjelder dette eksisterende og framtidige elever, foreldre og ikke minst ansatte ved Vilberg skole som fortjener en forsvarlig og god arbeidsplass.

Jeg ønsker Vika velkommen på banen for å kjempe for innbyggerne sine og til å kjempe for flertallsavgjørelsen som ble fattet i kommunestyret for halvannet år siden. Skulle ordfører Vika trenge motivasjon, så er det bare å observere det som foregår i krysset utenfor skolen på morgenen – denne faktoren alene bør innby til handling.

Øyvind Sannerhaugen, far til barn på 1. og 4. trinn  ved Vilberg skole

LES OGSÅ: Duket for ny debatt om framtidig skoletomt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no