18. jul
 
Ordføreren må bruke makten han har fått
MENINGER. Viser til ordfører Runar Bålsruds leserinnlegg i EUB 14. juni.

Publisert: 28.jun.2017 14:00
Oppdatert: 28.jun.2017 14:04

Interessant utgivelse den 14. juni: masse PR angående Hurdals bærekraftsfestival med Hurdal som modell for fremtidens økologisk karbonvennlige bærekraftssamfunn, og alt dette ble motsagt av ordførerens innlegg som advarte om at Hurdals folk ikke må regne med et kollektivtransporttilbud i fremtiden i det hele tatt. Hurdal er heldig dersom buss med noen få avganger kjøres langs østsiden av Hurdalssjøen, med folk på Vestsidevegen blir uten dekning.

En bærekraftig dal med en unik økolandsby hvor alle beboere likevel må bidra vesentlig til karbonforbruk i biler kjørende langs Vestsidevegen, som regel med en person per bil. Er det hensiktsmessig med fremtidige bærekraftsfester når en effektiv kollektivtransport ikke kan ordnes gjennom politisk handling? Antas at Økolandsbyen er på feil sted, den burde ha blitt bygget i Nannestad eller Maura for å oppnå en positiv total miljømessig virkning.

Hensikten med politikk er at han som har en viktig stilling bruker makten for å øke fordelene til dem som representeres. Ordføreren forteller lesere det som en vanlig borger kan finne ut gjennom kontakt med en av Ruters mellomnivåbyråkrater i kommunikasjonsavdelingen. Det virker ikke som ordføreren bruker sin posisjon til å oppnå noe mer enn en vanlig maktesløs borger kan.

Et utgangspunkt er en analogi med flyplass i Nord-Norge hvor til tross for dårlig belegg på reisene, ble flyselskapene tvunget politisk til å beholde et tilbud. Ruter er et offentlig eiet selskap og en betingelse av dets monopolaktig stilling er et naturlig krav at forhold annet enn «belegg på reisene» bestemmer rutedekning. Det virker naturlig at et slikt krav fremmes av ordføreren til Ruter, til regionen og så videre.

Ønsker at ordføreren viser at han kan «fight».

Hurdal

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no