20. apr
SINT: - Nå tar de desserten fra oss, dagens lyspunkt, sier Gro Kløvig. Foto: Glen Widing
 
Overgår hverandre i tåpelige bortforklaringer
Fra 1. mars blir beboere i sykehjem i Ullensaker snytt for dessert etter middagen på hverdager.

Publisert: 10.feb.2018 18:00
Oppdatert: 10.feb.2018 18:17

Dette i henhold til vedtak i hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg.

Skal vi tro hovedoppslaget i onsdagens EUB – og det velger jeg å gjøre – hevder rådmannen at dette vil ha en positiv effekt fordi de eldre ikke bør få i seg for mye sukker, samt at gamle og syke skal merke at det er forskjell på hverdag og helg.

Samtidig hevder kommunaldirektør Mette Iversen at desserten må utebli fordi kjøkkenet ikke lenger klarer å holde tritt med befolkningsveksten.

Den ene bortforklaringen er jo tåpeligere enn den andre.

At det har vært eksplosiv befolkningsvekst i Ullensaker, burde kommuneadministrasjonen vite alt om. Helt siden flyplassvedtaket kom, har det hersket uhemmet stormannsgalskap blant både politikere, byråkrater og næringsliv. Harald Espelund var tidlig ute og signalerte at Jessheim raskt ville vokse seg til å bli en av landets største byer, og utbyggerne med «kong Kværner av Jessheim» i spissen, kastet seg på disse signalene mens de folkevalgte ga fritt spillerom.

Full urbanisering ble iverksatt. Konsesjoner og byggetillatelser ble delt ut i bøtter og spann etter pilkastmetoden.

Høyhus som skyter i været, køkjøring i rushtiden, parkeringsproblemer og et eskalerende og utagerende uteliv og tiltakende rusproblemer blant skolebarn er bare noen av konsekvensene.

At dyrkbar mark og naturlig vegetasjon som skog- og ravineområder forsvinner, spiller liten rolle når det er urbanisering og økte skatteinntekter som teller.

Og nå er det beboerne i sykehjemmene som skal bidra til denne høyst betente velstanden ved å gå fra middagsbordet uten den faste desserten.

Ordfører Tom Staahle hevder i torsdagens EUB at han vil gå imot dette vedtaket. Er dette en av hans mange personlige sjarmoffensiver, eller har han politisk vilje og makt til å opprettholde trivselen rundt middagsbordet i sykehjemmene?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no