24. apr
REGLER: Administrasjonen kan ikke «synse» og mene i slike saker, men må følge regelverket, påpeker Jens E. Aalborg (H).
 
Overrasket over enkelte politikeres reaksjon
Da jeg som svar på avisens artikkel torsdag 27. juli om brakkeriggen ikke er fullstendig og korrekt gjengitt i lørdagens avis, ber jeg om plass her på debattsidene.

Publisert: 03.aug.2017 10:00
Oppdatert: 03.aug.2017 10:12

Jeg er overrasket over enkelte politikeres reaksjon på tillatelse til omsøkte oppføring av en midlertidig brakkerigg. Saken er korrekt behandlet av kommunens administrasjon og det kan ikke kreves noen politisk behandling.

Jeg forstår beboerne i området som reagerer negativt. Jeg har vært og sett på tomten og tiltaket, og er enig at dette ikke er særlig tiltalende i Dal sentrum.

Tomten er imidlertid avsatt til boligformål i kommuneplanen, regulert innenfor Dal stasjonsområde.

Administrasjonen har mottatt søknad om tiltaket og har behandlet saken i henhold til gjeldende lovverk, vedtatte planer, kommunale vedtak, og delegeringsreglementet. Det er dette administrasjonen må forholde seg til, de kan ikke «synse» og mene noe annet i slike saker.

I saksbehandlingen pekes blant annet på flere bestemmelser som er forankret i plan- og bygningsloven, blant annet § 12-1, § 20-1,2 og 3 samt § 30–5.

Som rettsvirkninger av arealplaner for midlertidige innretninger har departementet lagt til grunn at tiltak som skal plasseres for inntil to år normalt ikke skal kunne nektes.

Jeg viser også til Kommunal- og regionaldepartement som den 18.5.2011 har gitt svar på spørsmål om reguleringsplaner er bindene for midlertidig tiltak.

Statens vegvesen har gitt tillatelse til avkjøring på visse vilkår, blant annet med henvisning til veglovens bestemmelser i § 40 og 43, og har gitt tillatelse til utvidet bruk av eiendommens eksisterende avkjørsel. Kommunen har på dette grunnlag vurdert at det foreligger overvekt av momenter som tilsier at det kan gis dispensasjon fra kommuneplanens bestemmelser i § 13 vedrørende avkjørsler.

Jeg mener dette tiltaket er en kurant sak som ikke krever politisk behandling. Saken vil neppe få noe etterspill, verken i hovedutvalg eller i formannskap. Jeg kan ikke finne noen lovhjemmel som tilsier dette.

Jeg har for øvrig ikke uttalt meg for eller imot tiltaket.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no