26. apr
 
Overskudd bør gi mindre eiendomsskatt
LESERBREV. Det kan se ut til at enkelte kommuner har innført eiendomsskatt for å sette pengene i banken, viser nye SSB-tall.

Publisert: 23.mar.2017 13:04
Oppdatert: 24.mar.2017 11:48

 Frp er motstander av eiendomsskatten og argumentasjonen om at disse pengene er nødvendig for å sikre gode tjenester til innbyggerne faller i grus når vi ser at Kommune-Norge går med rekordoverskudd.

Kommuner som har overskudd langt over anbefalt nivå, liten gjeld og samtidig eiendomsskatt mangler respekt for innbyggernes penger. Det må være irriterende for innbyggerne å betale tusenvis av kroner årlig i eiendomsskatt samtidig som man ser at kommunen går med dundrende overskudd hvert år. Jeg lurer på om enkelte ordførere har glemt anbefalingene om at pengene i en kommune ikke skal stå på bok, men brukes på tjenester til de som bor i kommunen. Det er forskjell på en bedrift hvor målet er størst mulig overskudd, og en kommune hvor målsettingen er best mulig tjenester til innbyggerne.

Frp mener eiendomsskatten er en usosial skatt som rammer de med liten eller vanlig inntekt. Med rekordgode år for kommuneøkonomien burde alle kommuner bruke overskuddet sitt til å fjerne eller redusere eiendomsskatten.

LES OGSÅ: Vil innføre eiendomsskatt til tross for 187,6 mill. i overskudd på tre år

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no