27. jun
STILLE KRAV: Boligpolitikken er for viktig til at den kan overlates til utbyggerne, mener Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap). Foto: Kristian Westgård
 
På tide å legge JA-stemplet på hylla
Det er på tide at partiene i posisjon i Ullensaker legger fra seg JA-stempelet og begynner å ta politisk styring over boligpolitikken i kommunen.

Publisert: 21.nov.2017 15:00
Oppdatert: 20.nov.2017 18:46

40 kvadratmeters leiligheter i billigst mulig utførelse og kvalitet, langt fra kollektivknutepunkt og sentrumsfunksjoner bidrar positivt i utbyggernes lommebøker, men for kommunen fører disse prosjektene til en uheldig demografisk utvikling samt utfordringer med vann- og avløpsnettet og annen infrastruktur. Dette medfører utgifter som innbyggerne de kommende årene vil måtte finansiere ved hjelp av økte kommunale avgifter.

Det er naturlig at det fortettes i Jessheim sentrum og i nærheten av Kløfta stasjon, men da må politikerne som styrer kreve at steder som Borgen, Nordkisa og Algarheim byr på mer familievennlige boliger med plass til fotballsparking og trampoliner i hagen.

Økende sosiale problemer, større utgifter i helse- og sosialtjenesten samt fallende skatteinntekter pr. innbygger viser at det er en direkte sammenheng mellom en til nå unnfallende boligpolitikk og befolkningsutviklingen. Særlig bekymringsfullt er det at barnevernstjenesten de siste årene har opplevd en stor økning i antall meldinger, tiltak og omsorgsovertakelser. Pr. 1. oktober 2017 hadde barnevernstjenesten i Ullensaker mottatt 184 bekymringer som omhandlet vold mot barn. 11 prosent av barna i kommunen vår bor nå i lavinntekstshusholdninger.

LES OGSÅ: 2017 kan bli et rekordår for boligbygging

Det vil alltid være et marked for billigst mulige boliger utenfor Oslo. Spørsmålet er om det er denne veksten Ullensaker er tjent ved å ta. Vi skal ta imot alle som flytter til Ullensaker på en god måte, men et mer differensiert utbyggingsmønster ville ha medført at tilflyttingen til kommunen hadde blitt jevnere spredt over det sosioøkonomiske spekteret.

Utbyggernes jobb er å maksimere profitten sin, og det vil alltid lønne seg å selge åtte trange leiligheter med begrenset uteareal fremfor to romslige eneboliger.

Derfor er boligpolitikken alt for viktig til å fortsette å overlate til disse. Ullensaker Arbeiderparti ønsker en mer kontrollert vekst som tar hensyn til infrastruktur, og samtidig bidrar til et større utvalg gode familieboliger med plass til både store og små.

Eyvind Jørgensen Schumacher er gruppeleder i Ullensaker Ap

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no