20. apr
NY REKTOR: Denis Aggrey hadde sin føste arbeidsdag som rektor på Vesong ungdomsskole mandag. «Han har ambisjon om å lære navnet på over 400 elever. Det finnes sånne som ser alle og som husker. Imponerende egenskap», skriver Anne Ekornholmen. Arkivfoto: Kristian Westgård
 
Paranoia og integrering
INVITERT: Denis Aggrey begynte forrige uke i ny jobb som rektor på Vesong ungdomsskole på Kløfta.

Publisert: 16.okt.2017 14:30
Oppdatert: 17.okt.2017 09:18

Jeg kjenner ham ikke, men ut fra artikkelen jeg leste i avisa, virker Aggrey som en aktiv, engasjert og likandes fyr. Han kommer opprinnelig fra Kenya. Nå har han bodd i Norge i 17 år – og tatt så mye høyere utdanning at det tilsvarer over 18 år med studier. Han har ambisjon om å lære navnet på over 400 elever. Det finnes sånne som ser alle og som husker. Imponerende egenskap.

KREATIV OG ÅPEN

Aggrey blir også sitert på flere ting jeg kunne skrevet under på, enten jeg hadde vært elev, lærerkollega eller forelder til en unge ved skolen. Både at lærerne inviteres til å være kreative om hvordan skolen kan bli bedre, at elevene er hovedfokus, at man tenker tverrfaglig om kunnskap og at klasserommene skal være åpne, i vid forstand, for å dele læring. Han snakker om å stille krav og bli stilt krav til.

REVOLUSJON

Samtidig, på en annen planet, sitter Hege Storhaug, informasjonsansvarlig i Human Rights Service (HRS). For to uker siden startet de et prosjekt for å «dokumentere den kulturelle revolusjonen» de mener finner sted her i landet.

På det innvandringskritiske nettstedet sto det «Islam reiser seg. MSM og politisk lederskap snur ryggen til. Vi gjør ikke det. Vi vil i tiden framover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Islams framvekst går raskt.(…) Bli med på dette helt unike prosjektet! Send foto til post@rights.no»

Saken var illustrert med et bilde av fire kvinner, tre av dem med hijab, på en bussholdeplass på Tøyen. Og for ordens skyld: med MSM mener de «main stream media», altså de ordinære, redaktørstyrte mediene i Norge.

PARANOID PROSJEKT

Kritikken lot ikke vente på seg. De fikk så hatten passet av både kommentatorer og i sosiale medier, og nå er det flertall på Stortinget for å ta statsstøtten fra HRS. I dag får de 1,8 millioner kroner i året for å «bidra til økt deltakelse i, og økt tillit til, samfunnet blant innvandrere og deres barn. Tilskuddet skal bidra til å sikre at alle har samme muligheter, rettigheter og plikter når det gjelder å delta i samfunnet og ta i bruk egne ressurser.»

Det er mildt sagt lite ved det paranoide fotoprosjektet som kan sies å gå under denne formålsparagrafen.

BARE UTSEENDET

Så hva har dette med den nye rektoren på Vesong ungdomsskole å gjøre? Ingenting, så klart. Ingen ting annet enn at hvis folk møter ham på gata, kan han risikere å bli tatt bilde av og «rapportert» fordi noen – utelukkende basert på utseendet – vil oppfatte ham som del av den «kulturelle revolusjonen» Hege Storhaug og HRS prater om.

De kunne tatt bilde av Iman Meskini, som spilte Sana i «Skam» – den største norske tv-suksessen noensinne, hun som nylig var gjest hos Fredrik Skavlan.

NICO & VINZ

De kunne tatt bilde av Nicolay Sereba og Vincent Dery, bedre kjent som Nico & Vinz, som er Norges aller største popstjerner, nest etter a-ha, og som mange så i tv-studioet hos Anne Lindmo forrige lørdag.

De kunne tatt bilde av Mohamed Elyounoussi som skåret tre mål og hat trick da det norske fotballandslaget slo San Marino 8–0 for noen dager siden.

De kunne tatt bilde av Madcons Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam, av Joshua King, norsk fotballproff med suksess i Bournemouth, av Abid Raja, som tirsdag var fungerende stortingspresident under trontaledebatten.

SUKSESSHISTORIER

Selvfølgelig har vi innvandrere som sliter og faller utafor samfunnet vårt, som får problemer eller lager problemer. For å unngå det, må vi drive integrering, tilpasse oss, tilpasse samfunnet, meningene, handlingene våre.

Det krever mer enn å stå på avstand og fotografere, slik Storhaug mener vi bør gjøre – men det er den eneste vegen mot flere sånne norske suksesshistorier.

Flere Invitert av Anne Ekornholmen

Jeg har skutt to ganger i mitt liv

Bruk etterpåklokskapen godt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no