27. jun
VANNVEIEN. Sundet har potensial til å bli den 4. Mjøsbyen med sjel og sørlandsidyll mot Vorma.
 
Perle med potensial
LEDER. I 2004 inviterte Eidsvoll kommune til idékonkurranse om utvikling av Sundet.

Publisert: 26.mai.2017 19:00
Oppdatert: 26.mai.2017 20:00

13 år etter konkurransen er det fortsatt lite av innholdet som er realisert. – Nå er det mer press på Sundet, og jeg tror det vil være lurt å børste støvet av planen før man prøver å finne opp kruttet på nytt, sier Eivind Saxhaug som sto bak vinnerbidraget i idékonkurransen.

Nå er også Eidsvoll Amatørteater på ballen, med sleivspark til Sundet i deres sommerrevy «Nå blir det greier!» som hadde premiere onsdag.– Diskusjonen om Sundets framtid har pågått i mye over hundre år og pågår fortsatt, sier regissør Bjørn Ivar Toftnes.

Det jobbes nå med en ny sentrumsplan som skal legge viktige føringer for framtiden, som etter planen skal vedtas i løpet av året. Samtidig er utbyggingstrykket på Sundet større enn på mange år, med stadig nye utbyggingsplaner og prosjekter. Derfor er det viktigere enn noen gang å sørge for og enes om et felles utviklingsmål og godt samarbeid, for å sørge for framdrift og gjennomføring. Her må man smi mens jernet er varmt, og opprettholde engasjementet og viljen til å styrke Sundet som sentrum før det er for sent.

Nærheten til Vorma gir Sundet potensial til å kunne bli noe nær en sørlandsby midt på Østlandet. Kanskje kan ideen og visjonen om den 4. Mjøsbyen bli realisert. I takt med utbyggingen vil Eidsvoll sentrum få stadig flere innbyggere, og muligheten for å skape en liten småby, med eller uten bystatus, er absolutt til stede. Men det avhenger at man raskt kommer fram til et felles mål og retning om hva Sundet skal bli, bretter opp ermene og sørger for at planer gjennomføres og iverksettes.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no