13. nov
 
Planlegginga av 3. rullebane må stanses
Mens stadig nye rapporter fra FNs klimapanel forteller oss at vi har dårligere tid enn vi før trodde på å kutte klimagassutslipp og at klimagassutslipp og tap av biologisk mangfold truer verdens matvareproduksjon forsetter Avinor å planlegge en tredje rullebane på Gardermoen. Det er stikk i strid med hva vi trenger for å kutte utslipp, ta vare på natur og matjord.

Veksten i flytrafikken kan ikke forsette. Noen av de mest trafikkerte flyrutene i Europa er mellom de største byene i Norge. Her har vi en jobb å gjøre for å gjøre alternativene lettere tilgjenglig: Flere tog med lavere pris, kortere reisetid og bedre nattog-tilbud mellom Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger, Stockholm og København har stort potensial for redusere flytrafikken.

Samtidig må det holdes fullt trykk på å kutte utslipp i flytrafikken. Norge ligger langt framme på å stille krav til innblanding av biodiesel i flydrivstoff, og der toget ikke er et alternativ, i første omgang på kortbanenettet i Nordnorge vil elfly være et reelt alternativ om få får.

Men klimakrisen krever at vi legger gamle planer i skuffen og lager nye. Planlegginga av en ny tredje rullebane på Gardermoen er gårsdagens løsning og må stanses.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no