18. jul
TØFT: - Det blir tøffe kutt, innrømte Tone Ciclilie Danielsdatter (H) da hun presenterte Høyres og Fremskrittspartiets budsjettforslag uten eiendomsskatt. T.v: Svein Gustad-Sanner (H) og t.h. Rune Storesve (H). Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Politikerne roper ulv, og ingen bryr seg
KOMMENTAR: Tirsdag kveld gikk formannskapet i Eidsvoll inn for nedleggelse av Feiring skole for å unngå eiendomsskatt.

Publisert: 22.nov.2017 20:00
Oppdatert: 22.nov.2017 14:38

Et budsjettforslag fra Fremskrittspartiet og Høyre fikk Kristelig Folkepartis støtte, slik at voteringen endte 7–6 i de borgerliges favør.

I den forbindelse tok jeg et raskt søk i arkivet vårt for å se hva som er skrevet om Feiring og skolenedleggelse, og mengden artikler og leserbrev er så overveldende at jeg raskt ga opp å få en oversikt. Jeg var klar over at det var mye, men ikke så mye. Det er publisert enorme mengder tekst om temaet.

Kombinasjonen av ordene «Feiring» og «skolenedleggelse» har også historisk sett trigget kraftige protester omtrent umiddelbart. Knapt er et utspill blitt lansert, før protestene har bølget fram. Men ikke denne gang. I dag, dagen etter formannskapsmøtet, er det helt stille. Så vidt jeg vet har vi ikke fått en telefon eller e-post om temaet. Nå har det i skrivende stund gått kun et halvt døgn etter politikernes vedtak, men det virker ikke på meg som om nok en diskusjon om temaet har ført til at hvilepulsen har økt merkbart på Mjøsas vestre bredd.

Og det er kanskje ikke så rart. For mye tyder på at politikerne nok en gang roper ulv. Trolig får ikke forslaget flertall i kommunestyret 12. desember. KrFs John Granly, som i formannskapet stemte for det borgerlige budsjettforslaget, ga klar beskjed på møtet om at noen skolenedleggelse blir det ikke.

I opptrappingen til tirsdagens møte har de borgerlige, og kanskje spesielt Høyre-ledelsen, frontet at eiendomsskatt skal unngås med økt fokus på effektivisering. Godt utgangspunkt det, og Eidsvoll kommune har – selv om kommunen driver effektivt i dag – helt sikkert et potensial for å hente ut mer. Samtidig bærer budsjettforslaget mest preg av kutt. En god del av dem helt sikkert nødvendige. Likevel må det være lov å be om litt større visjoner.

Kutt kan tvinge fram både nytenkning og effektivisering, men hvorfor må vi alltid begynne med kuttene?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no