25. apr
PRIVATISERING. «Posisjonspartiene har ikke sagt «bedre og billigere», men vi har sagt at vi ønsker valgfrihet», skriver ordfører Tom Staahle (Frp) og varaordfører Willy Kvilten (H).
 
Pølsevev fra amatørbildevev(er)
LESERBREV. Jo Gjessing fra Ullensaker SV kaller seg ofte amatørbildevever, men ofte er det han ytrer seg om det rene pølsevev.

Publisert: 29.mar.2017 12:30
Oppdatert: 29.mar.2017 13:46

I et leserinnlegg tirsdag 21. mars kommenterer han det han kaller en privatiseringsbølge i Ullensaker, og kommer med flere lettvinte og udokumenterte påstander.

Posisjonspartiene har ikke sagt «bedre og billigere», men vi har sagt at vi ønsker valgfrihet. Vi skal selv ha gode barnehager, gode skoler og gode omsorgstjenester. Det har vi i Ullensaker, og vi er med rette stolt over den innsatsen våre ansatte i kommunen yter hver eneste dag. Det bekreftes også av Gjessing i hans innlegg.

Så har vi åpnet opp for private aktører innenfor noen av disse områdene, og innbyggerundersøkelser viser at både kommunale og private aktører leverer gode tjenester. Innenfor barnehageområdet viste siste foreldreundersøkelse at man på landsbasis lå ganske likt, men med private barnehager et lite hakk foran på noen av områdene.

Driftstilskuddet er likt mellom kommunale og private barnehager, og foreldrebetalingen er den samme. Ansatte i private barnehager har ordnede lønns- og arbeidsforhold med en tariffavtale forhandlet frem og anbefalt av Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta. Det er derfor heller ingen grunn til å komme med usanne påstander angående dette.

Vi hilser Wang Ung velkommen til Ullensaker. Vi sier ikke at den skolen blir «bedre og billigere», men vi gleder oss over at den gir våre ungdommer et tilbud vi i dag ikke har i kommunen, et tilbud som mange i dag velger å reise ut av kommunen for å få. Hvis vi i framtiden også kan velge mellom kommunal og privat hjemmesykepleie er det positivt.

At vi har god kvalitet på tjenestene våre er viktigere enn hvem som utfører dem. Det bør Jo Gjessing fokusere på neste gang han setter seg i vevstolen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no