22. apr
OPPMUNTRING. Kulturprisen til Berit Nafstad Lyftingsmo er ikke bare en pris til henne, men et signal til alle frivillige om det offentliges takk.
 
Priser som gleder
LEDER. Frivilligheten er full av ildsjeler som står på for en sak, et lag eller flere lag gjennom et helt liv.

Publisert: 14.mar.2017 15:32
Oppdatert: 18.mar.2017 07:07

For sin innsats får de ikke betalt, men de får mange opplevelser som blir gleder og minner for livet. Disse ildsjelene får sjelden oppmerksomhet av noe slag, noe de er vant med, kanskje får de heller kjeft for noe andre ikke er fornøyd med.

Å dele ut priser til slike ildsjeler er ikke lett. Det er så lett å glemme noen. Vi tør slå fast at både i idretten og kulturen er det en rekke mennesker som fortjener priser. Noen jobber i det skjulte år etter år, andre tar på seg lederverv og ansvar på vegne av mange. Alle disse personene er frivillighets-Norge avhengig av.

Det legges ned arbeid beregnet til millioner av kroner av de frivillige i Norge. Uten dem, stopper en rekke aktiviteter.

Derfor er det ekstra hyggelig og viktig at det offentlige deler ut priser til personer som har stått på mer enn man kan forvente og forlange.

Ved starten av kulturuka i Ullensaker ble fortjent kulturpris tildelt Berit Nafstad Lyftingsmo for sitt arbeid for kulturrådet, museumsforvaltningen og Norden i Ullensaker. Bjørn Erik Nyberg fikk en kanskje enda mer fortjent kulturvernpris og talentene, skiskytter Jørgen Brendengen Krogsæter og filmskaper Aladdin Alisic, fikk ungdomspriser for å utvikle talentet videre.

Mottakerne av prisene er forbilder og prisene er en synlig takk fra det offentlige for den store innsatsen mange legger ned, ikke bare vinnerne. Derfor er disse påskjønnelsene viktige.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no