20. jul
 
Region Viken – et håpløst vedtak

Publisert: 10.sep.2017 06:00
Oppdatert: 08.sep.2017 11:42

I juni vedtok Stortinget å slå sammen fylkene Akershus, Østfold og Buskerud til den nye Region Viken. Vedtaket ble gjort med stemmene til Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Å lage en region som strekker seg fra Halden til Hallingskarvet er meningsløst. En løser ingen av hovedstadsregionens utfordringer med en slik gigantregion.

Det verste med hele saken er at ingen av dem som stemte for dette håpløse vedtaket vil stå for det. Ingen fra Høyre, Frp, Venstre og KrF forsvarer vedtaket. Absolutt ingen. Og det er forståelig, for et slikt vedtak kan ikke forsvares.

Nå i valgkampen har vedtaket om Region Viken igjen blitt tatt opp i debatter og møter. Heller ikke her er det noen av dem som har stemt for gigantregionen som forsvarer det de har vært med på. I stedet fleiper de det hele bort og sier at dette må noen andre ta ansvar for.

Dette er alt for alvorlig til bare å fleipe bort. Det er alvorlig at ingen av dem som står bak vedtaket om sammenslåingen egentlig er for det. Å fatte viktige politiske vedtak på denne måten går rett og slett ikke an.

Det er bare én måte å få ordet opp i dette tullet på, og det er å få et nytt stortingsflertall. Stem nei til Region Viken – stem Arbeiderpartiet!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no