16. jul
 
Regnestykket går ikke opp, Kristensen!

Publisert: 20.aug.2017 16:00
Oppdatert: 18.aug.2017 14:42

I et leserinnlegg i Eidsvoll Ullensaker Blad 15. august lover Høyres stortingskandidat Turid Kristensen penger til alle gode formål, samtidig som hun og Høyre lover å gjøre flere av landets rikeste til nullskattytere gjennom milliardkutt i formuesskatten. Jeg tror folk skjønner at det er en politikk som ikke henger sammen. Regnestykket til Kristensen går rett og slett ikke opp.

Arbeiderpartiet er tydelige på at vi framover må prioritere det viktigste for Norge først. Derfor lover vi flere lærere og tidlig innsats i skolen, en reform for mer kvalitet i eldreomsorgen og et trygt arbeidsliv med hele og faste stillinger. Vi trenger å få flere unge inn i arbeid og utdanning, fordi andelen i unge i arbeidslivet i Akershus har falt de siste årene. Derfor vil vi bedre yrkesfagutdanningen, opprette flere studieplasser og ha målretta tiltak for å få flere i jobb.

Men skal vi satse skikkelig på arbeid og velferd, kan vi ikke samtidig pøse ukritisk på med skattekutt til landets rikeste. Arbeiderpartiet har støttet moderate kutt i selskapsskatten, fordi det er viktig for norske arbeidsplasser. Men vi er imot Høyre og Frps kutt i formuesskatten, fordi det ifølge ledende økonomer ikke er riktig redskap for å skape arbeidsplasser. Det er kun et målretta tiltak for større forskjeller.

Framover vil fellesskapet ifølge regjeringen selv måtte gjøre tøffere prioriteringer. Arbeiderpartiet er klar for den oppgaven. Vi har lagt fram målretta planer for å få flere unge i jobb, ansette flere lærere i skolen og gi alle eldre en trygg eldreomsorg. Samtidig er vi ærlige på at vi ikke kommer til å gi skattekutt. Det er mer enn hva en kan si om Kristensen og Høyre, som virker å være uten evne til å prioritere. Har de lært litt for mye av Frp etter fire år sammen i regjering?

Stortingsrepresentant

Akershus Arbeiderparti

Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no