21. mai
OPPGAVER: – Solberg-regjeringa har gitt Eidsvoll kommune flere nye oppgaver siden den tok over, men pengene har ikke fulgt med, skriver Helge Hellevang og Hilde Skjelvik.Arkivfoto
 
Rødt, ikke Frp, har politikk for folk flest
Politikk: I EUB 6. februar uttrykte Åshild Bruun-Gundersen (FrP) sin begeistring for den nye regjeringsplattformen, men hva betyr FrP-politikk for Eidsvoll og Eidsvollinger? Og hvorfor er Rødt sin politikk bedre for folk flest?

Publisert: 16.feb.2019 12:00
Oppdatert: 16.feb.2019 11:26

Regjeringa vil fortsatt prioritere skattelettelser til de rike, og økte avgifter for folk flest. Solberg-regjeringa dekker for eksempel inn tapte skatteinntekter med rekordstore økninger i el-avgiften, som nå er en stor del av strømregninga vi får i posten. Siden H og FrP dannet sin første regjering i 2013 har el-avgiften økt med over 36 prosent! Også andre avgifter øker i takt med skattelettene for de rike.

Flere nye oppgaver

Solberg-regjeringa har gitt Eidsvoll kommune flere nye oppgaver siden den tok over, men pengene har ikke fulgt med.

Dette har ført til vanskeligere kommuneøkonomi og man må velge mellom usosiale kutt, bruke opp de kommunale sparepengene, eller eiendomsskatt. Frp velger usosiale kutt, som treffer de som har minst hardest! FrP vil gi friere tøyler til private velferdsprofitører.

For Eidsvoll sine innbyggere betyr dette at mindre av våre felles skattepenger går til barna og de eldre, og mer går til berikelse av store internasjonale konsern med eierskap i skatteparadiser.

Mer skattlegging

Hva vil så Rødt gjøre? Vi kan godt si at vi vil gjøre helt motsatt av FrP. Fra Stortinget vil Rødt kjempe for mer skattlegging av de rike, noe som gir rom for lavere skatter for folk flest, avgiftslette på strøm, mat, og alt det vi vanlige folk trenger.

Dette gir rom for å bevilge mer til kommunene slik at Eidsvoll kan ha råd til velferd til alle. Rødt sitt alternative budsjett viser at alt dette er godt mulig å få til (https://rødt.no/determulig).

Lokalt vil Rødt sikre at våre skattepenger går til de de er ment for, og hindre at fellesskapets midler blir brukt til å berike noen få veldig rike velfersprofitører. Rødt kjemper for et bærekraftig samfunn, hvor naturens bæreevne skal komme foran profitthensyn.

Rødt Eidsvoll lover kamp mot udemokratisk påvirkning fra kapitalkrefter ved f.eks. planprosesser og byggesaker, og vil sette folkets og kulturhistoriske interesser først. Rødt Eidsvoll vil arbeide for et varmere samfunn, hvor alle mennesker, uansett etnisitet, religion, seksuell legning, arbeidsevne, og utdanning, er like mye verdt.

Rødt kommer til å stille liste til kommunevalget i Eidsvoll til høsten, og målet er klart – vi skal være med på å sikre et rødt-grønt flertall i Eidsvoll også i årene som kommer. Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no