21. jul
NYTT POL. Senterleder Nina Kristengård på Amfi Eidsvoll er glad for å kunne fortelle at her kommer det polutsalg.
 
Rødvinskonkurrent
LEDER. Tar vi utgangspunkt i det som skrives i sosiale medier, skulle man tro at det eneste som kjøpes og selges i Eidsvoll sentrum er øl, vin og sprit. At Vinmonopolet er den bedriften som ene og alene holder liv i Sundet.

Publisert: 06.jun.2017 20:00
Oppdatert: 06.jun.2017 13:58

Hvis dette medførte riktighet, hadde det vært gode grunner til å være bekymret for utviklingen i tettstedet ved Vormas bredde. Og ikke minst grunn til bekymring med tanke på polutsalget som til høsten åpner i underetasjen på Amfi Eidsvoll.

Sundet har sine utfordringer, men mange av dem vil være forbigående. All nybygging som er i gang, og som er planlagt i og rundt sentrum, vil gi en befolkningsvekst som gjør det mer attraktivt og lønnsomt å drive med næringsvirksomhet. Utfordringene for Sundet i tiden som kommer handler mer om å gjøre de riktige valgene, slik at vi får spennende og attraktiv arkitektur og at vi tar vare på det som man bør ta vare på. Det at noen fra høsten av kommer til å kjøpe rødvinen sin et annet sted, tror ikke vi kommer til å endre på dette. Men at det gjør Sundet mer attraktivt at det finnes et polutsalg der, skal vi selvsagt ikke kimse av.

Basert på dagens folketall og veksten i Eidsvoll kommune, tror vi at det vil være et marked for to pol. I likhet med hos nabo Ullensaker. Polet i Sundet vil sikkert på kort sikt merke endringene, og kanskje vil det også gå utover omsetningen på Jessheim-polet, men for AS Vinmonopolet vil vi tro at flere polutsalg gir høyere omsetning. Hvis ikke hadde man nok der valgt en annen strategi.

Men la oss si at vi tar feil. At vinmonopol på Råholt er siste (vin)dråpen, og at ingen velger å handle i Sundet som en følge av nyetableringen i sørbygda. Hva da? Hvis alkohol er det eneste som trekker folk i retning Sundet, ja, da fortjener ikke stedet å overleve som et handelssted. Da får dagens sentrum være et par tusen leiligheter, litt færre eneboliger, et par matbutikker, og i en slik setting: et litt malplassert rådhus – og det er det. En slik utvikling vil ikke nødvendigvis være dommedag det heller.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no