17. jul
 
Ros til rådmann

Publisert: 05.mar.2018 13:00
Oppdatert: 05.mar.2018 12:48

Rådmannen kan nok en gang vise til et positivt økonomisk resultat for Eidsvoll kommune. Han fortjener virkelig ros for dette. Jeg håper han kan gi politikerne gode råd om hvordan han mener overskuddet bør disponeres for å møte framtidige utfordringer, og at de følger hans råd.

Økte gebyrer og eiendomsskatt kan komme de nærmeste årene. Eidsvoll ligger omtrent på gjennomsnittet i gebyrer til sine innbyggere nå i dag. Her er det først og fremst vann-, kloakk- og renovasjonsavgift som hver husstand merker. Slik jeg ser det, vil vann- og kloakkavgift måtte øke ganske mye her i Eidsvoll de 10 neste årene. Grunnen er vel at vi er på kraftig etterskudd med fornying og vedlikehold. Dette arbeidet må nå gjøres med høy grad av kunnskap og klokskap. Husstandene vil måtte få regninga for dette.

Eidsvoll kommune har cirka seks prosent mindre penger å bruke enn gjennomsnittet av kommunene. Vi har cirka 1600 millioner å bruke pr. år. Hadde vi kommet opp på landsgjennomsnittet ville vi hatt nesten 100 millioner mer å bruke pr. år. Skal vi ha omtrent samme tjenester som andre kommuner må vi både bygge og drive litt smartere enn andre. Greier vi å få til det?

Lånegjelden pr. innbygger er i dag litt under landsgjennomsnittet for Eidsvoll. Det ligger allerede inne planer om utbygging som vil medføre at gjelda kan doble seg. Med utsikter til renteoppgangen som kommer vil utfordringene ikke bli mindre. Det vil derfor være av stor betydning at våre politikere bruker vårt overskudd til å møte framtidige utfordringer på lovpålagte tjenester.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no