27. jun
 
Ruinerer for seertallene
SMÅTT. Jeg er dessverre ikke så veldig sparsommelig av meg. Men når hele, gode kjøkken blir rasert med digre slegger – ja, da reager jeg.

Publisert: 21.apr.2017 17:00
Oppdatert: 21.apr.2017 13:42

Alle TV-stasjoner med respekt for seg selv har minst et oppussingsprogram på plakaten. En drøss med rørleggere, elektrikere, snekkere, flisleggere og alle andre yrkesgrupper som har noe med oppussing å gjøre, rykker inn i noens hjem for å oppgradere og rehabilitere. Vel og bra at folk får hjelp til å få boligen sin mer i tråd med sine ytterste ønsker, men når de begynner å rasere gode, brukbare innredninger, synes jeg det har gått for langt.

Mange av disse såkalte oppussingsobjektene har en helt normal standard, men eierne ønsker at det skulle være annerledes. Flytte badet til loftet, kjøkkenet slik at det får utsikt mot vest og minst to soverom til i andre etasje. Og så ser TV-folkene sitt snitt til å lage show av det. Her en kveld gikk de løs på et kjøkken, og det ble nesten litt personlig.

– Se, gubben min – de har maken til hyttekjøkkenet vårt. Det er jo ikke gammelt. Og de går løs på det med digre slegger. Har du sett noe så fælt? Rasere et like godt kjøkken, a gitt. Det er sikkert mange som ville være glade for å få et slikt kjøkken. Kunne de ikke bare tatt det pent ned og gitt det bort, da?

– Men disse TV-folka er jo ute etter å lage show slik at de får gode seertall, påpekte han.

Jeg er ikke plagsomt gjerrig, men dette syntes jeg var godt over grensen til umoral og sløsing.

Selv har vi et kjøkken som er tilårskomment, men det er pent, helt og fullt brukbart. Ikke er det furu, heller. Vi har snakket om å pusse det opp, slå ut veggen til spisestua og lage åpen løsning. Men så var det det da at kjøkkenet fungerer aldeles utmerket. Skal vi pusse opp når det ikke er helt nødvendig fordi vi har lyst på forandring? Hadde alle vært som oss, hadde ikke håndverkene hatt mye å gjøre. Ja, bransjen hadde vel vært på konkursens rand.

En GRATIS idé til dere som lager slikt oppussings-TV: ta ting pent ned, gi det bort og følg gjenstanden til den er på plass i sitt nye hjem. Det ville gitt programmene deres en dimensjon til: gjenbruk – noe som er veldig in for tiden.

To fluer i en smekk, og dere ville fått enda flere seere.

LES OGSÅ: Som kastet ned fra ingenting

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no