19. jul
GLEDE. Russetida skal være ei glad tid og et godt minne om skole og kameratskap. Vanlig folkeskikk gjelder. Her fra russetoget på Jessheim i fjor.
 
«Vis vanlig folkeskikk i russetida, det kommer du langt med»
LEDER. Det er politiets råd til russen. Enklere kan det vel ikke sies og vanskeligere bør det ikke være.

Publisert: 27.mar.2017 12:40
Oppdatert: 27.mar.2017 15:00

La oss slå fast med en gang, de aller fleste med russelue oppfører seg i henhold til dette. De oppfører seg som den flotte ungdommen de er og ønsker ikke å få noe på rullebladet som kan henge ved dem senere.

Noen har hevdet at russefeiringa bør stanses, eventuelt et den bør legges til tiden etter eksamen. Den debatten drar vi ikke i gang nå, vi erkjenner at russetida nok kommer årlig også i årene framover og da er det om å gjøre å gjøre den så positiv som mulig, ikke bare for russen, men også for omgivelsene.

Russetida er et uttrykk for glede, men kanskje også litt sorg for noen. Mange avslutter et langt skoleløp sammen med gode venner og går videre i hver sin retning. Det såkalte voksenlivet starter for fullt. Noen går videre med studier, noen går ut i arbeidslivet og noen stifter familie.

For at denne overgangen skal bli mest mulig positiv for alle, er det viktig at russen selv ikke gjør ting de vil angre på og det er viktig at omgivelsene har en litt høyere terskel enn vanlig for støy og høy musikk. Husk at det er uttrykk for glede.

Så er det opp til russen å følge det enkle rådet som innledet denne lederartikkelen. Ikke ta med barna inn i russebussene, ikke bruk narkotika eller drikk for mye alkohol. Ikke gjør ting som politiet må slå ned på som kan få følger for resten av ditt liv.

God russetid ønskes russ og omgivelser.

LES OGSÅ: – Ikke noe frikort å ha på seg russedress

LES OGSÅ: Russepresidenten: – Vi ønsker å unngå uheldige episoder

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no