18. jul
Her skal byen ligge. Dagens Lundsjordet skal bli til 1814-byen.
 
Salgsprosessen må være åpen
LEDER. Forsøket på å selge Eidsvoll kommunes andel av Lundsjordet i en lukket og hemmelig prosess, framstår i beste fall som merkelig. I verste fall som svært klønete.

Publisert: 27.jun.2017 15:30
Oppdatert: 27.jun.2017 11:53

Det er mange elementer som fortjener kritikk. La oss begynne med det groveste, nemlig at man prøvde å gjennomføre salget i hemmelighet, og at salget skulle avgjøres i et lukket formannskapsmøte. Ekstra kritikk deles ut for at man ønsket å stresse vedtaket igjennom før sommerferien. Vi kan forstå at budgiver, Gardermoen Tomteselskap, ønsket både hemmelighold og høy hastighet på budprosessen, men dette burde Eidsvoll kommune ha avvist.

Tomta, som er beskrevet som indrefileten i sørbygda, kan ikke selges i en prosess som kommunens innbyggere ikke har mulighet til å mene noe om. Da er åpenhet et minimumskrav.

Vi skal ikke hevde at vi er eksperter på å prissette tomter i pressområder, men 30 millioner kroner, som var budet fra Gardermoen Tomteselskap, virker lavt. Ikke minst med tanke på at eiendommer som er både fysisk mindre og som har en dårligere plassering i forhold til Eidsvoll Verk stasjon, er priset mye høyere.

Ut ifra det EUB kjenner til, skal det på det lukkede formannskapsmøtet i forrige uke, ha blitt hevdet at 50 av de største eiendomsaktørene i Norge har takket nei til å kjøpe. Hvis dette er riktig, er det kanskje naturlig å stille spørsmål om hvordan eiendommen er blitt presentert. Den største «trusselen» for en utbygger i dette området, slik vi ser det, må være at kommunedelplanen for Råholt ikke er ferdig utarbeidet. Men at det blir lov å bygge både tett og høyt, bør ikke overraske noen. En plan som sier noe annet, vil raskt få trøbbel hos Fylkesmannen.

Formannskapet valgte å utsette saken. Bra er det. Saken havner nå i kommunestyret og dermed blir dette også en mer åpen prosess. Selv om boligprisene en stund framover kanskje flater noe ut, er det lite som tyder på at Lundsjordet kommer til å bli mindre verdt med årene. Vi forstår rett og slett ikke hvorfor man har det så travelt i denne saken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no