21. jul
Tord Hustveit, fylkestingsrepresentant Akershus Venstre. Foto: Venstre
 
Samfunn hvor alle lykkes
LESERBREV. Fullført videregående opplæring er en nøkkel for å lykke i dagens samfunn og godt utdannede borgere er en nøkkel for at vi skal lykkes som samfunn.

Publisert: 22.mai.2017 14:00
Oppdatert: 22.mai.2017 14:00

Derfor er jobben for å få ned frafallet en av de viktigste oppgavene vi må løse.

Et av tiltakene som har vist seg å virke i Akershus er forsøket med «åpen skole» hvor det har blitt gitt leksehjelp på tre av de videregående skolene i fylket. Dette har vært en stor suksess som mange elever har valgt å benytte seg av. To av skolene har hatt et markant fall i frafallet de siste to årene, selv om det gjøres mye bra arbeid på skolene i Akershus er det god grunn til å tro at «åpen skole» har bidratt.

Derfor er det gledelig at fylkestinget har vedtatt å videreføre prosjektet, og at det skal rulles ut på ytterligere tre skoler. Akershusskolen er allerede blant de beste i landet, men vi må hele veien jobbe for at den skal bli bedre. Dette er et av tiltakene som gjør det. Skal vi være et samfunn hvor alle lykkes er vi nødt til å få ned frafallet. Venstre vil jobbe for at vi får lignende tilbud på flere skoler, slik at det ikke er hyllemeter med bøker i hjemmet som avgjør hvor mye hjelp du får med skolearbeidet. 


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no