24. apr
Hårek Elvenes, stortingsrepresentant og leder for Akerhus Høyre.
 
Sannheten om Sp-politiet
LESERBREV. I et innlegg i EUB går Senterpartiet til angrep på politireformen. Jeg stiller meg spørsmålet hvor Senterpartiet egentlig henter alle flosklene fra. Innlegget er blottet for fakta eller faglige analyser.

Publisert: 06.jun.2017 12:44
Oppdatert: 06.jun.2017 14:04

Senterpartiet har denne våren lyktes med å vinne velgere på sin motstand mot endringer. Det de glemmer å fortelle oss er at denne motstanden mot endringer faktisk går på sikkerheten løs. Forrige gang norsk politi var gjennom en gjennomgripende reform, var på 50-tallet. Siden da har kriminalitetsbildet endret seg betraktelig. Forrige gang Norge sovnet på vakt, satt Senterpartiet ved roret. Siden da har politiet vært 

Flere politifolk

Vi har foreslått å slå sammen 123 lensmannskontorer. Under tre prosent av disse lensmannskontorene hadde åpent lenger enn til klokka 16.00. Mange hadde bare åpent tirsdager mellom 10.00 og 14.00. Et tomt lensmannskontor fredag kveld gir falsk trygghet. Det som er viktigst for responstiden er avstanden mellom den operative politipatruljen og stedet der en hendelse skjer, ikke kontoret i seg selv. Vi går fra et politi på kontor, til et politi på hjul. Det gjør Akershus tryggere!

Det Senterpartiet heller ikke sier noe om er de 1300 nye politifolka vi har fått i gatene gjennom reformen. Politifolk som ikke skal sitte på kontor, men i bilene sine og være klare for å beskytte kriker og kroker i Akershus. Nærmere kriminaliteten. Når du og jeg trenger hjelp. I dag kommer politiet raskere frem enn før, det har vi tall på. For Senterpartiet derimot er det viktigere med et passkontor enn at politiet kommer raskere frem når du og jeg trenger hjelp.

Bedre politi

Ikke bare har politiet fått flere politifolk. Nei, politiet styrker seg også. Gjennom større fagmiljøer og mer penger til utstyr jobber politiet bedre enn før. Et eksempel på dette er «Politiarbeid på stedet». Det høres kanskje merkelig ut at det først er i 2017 politifolk får utdelt smarttelefoner. Men det har blitt mulig gjennom reformens formidable utstyrsløft. Gjennom smarttelefoner etterforsker og løser politiet saker på åstedet fremfor å opprette sak og la det ligge flere uker på politistasjonen. Slik styrkes rettssikkerheten hver eneste dag.

AP og SP må avklare

Jeg har enda til gode å se alternativet til Senterpartiet. Hvilke kontorer vil de beholde? Og hvor lange åpningstider vil de ha? 

Dersom Ap og Sp vinner valget til høsten får vi en justisminister fra Senterpartiet. Det betyr at Arbeiderpartiet må gi etter og bli med på å reversere en politireform de selv har vært med på å gjennomføre. Jeg forventer at Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum før valget presenterer hvilke kontorer de vil ha åpne, og hvilke de vil være med på å stenge. 

Jeg er stolt av at Akershus har fått flere nye stillinger gjennom politireformen. Og jeg går til valg på at vi skal få enda flere de neste årene. Vil du som Vedum heller ha tomme politikontorer, så må du ikke stemme på meg. Mener du at politi på hjul er bedre enn politi på kontor, da kan du godt stemme Høyre til høsten.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no