19. jan
 
Si ja til yrkesfagplass
Hvis du er en av dem som får tilbud om plass på en yrkesfaglig studieretning, håper jeg at du takker ja til den. Er det en ting vi trenger i dette landet, så er det flere dyktige fagarbeidere.

Publisert: 17.jul.2019 09:00
Oppdatert: 16.jul.2019 13:25

Uten fagarbeidere stanser Norge. Yrkesfagene er viktige for utviklingen av landet vårt. Folk med yrkesfaglig bakgrunn er ofte med der de store endringene i samfunnet finner sted. Ikke minst spiller de en sentral rolle i det grønne skiftet, og vi vil alltid trenge deres form for kompetanse.

Det er mye som er usikkert om fremtiden, men er det en ting vi vet, så er det at det er stort behov for flere fagarbeidere. Ifølge Statistisk sentralbyrå kan vi komme til å mangle så mange som 100.000 fagarbeidere i 2035. Ifølge NAV vil yrkesfag være en av de sikreste veiene til jobb i fremtiden. I mange yrker er du nærmest garantert jobb etter endt utdanning, så fagbrev gir gode muligheter for å få jobb når du er ferdig.

Hvis du er i tvil om du skal takke ja til plassen på yrkesfag, så husk at yrkesfag ikke stenger noen dører. Tvert imot, yrkesfag er en døråpner. Det er enkelt å bygge videre på utdanningen dersom du skulle ønske det. For eksempel på en høyere yrkesfaglig utdanning ved en fagskole eller ved et universitet. For ikke å snakke om mulighetene for å starte egen bedrift. I tillegg vil du som lærling få lønn i lærlingtiden, så du slipper store studielån. Det betyr at du for eksempel lettere vil kunne få boliglån og komme deg raskt inn på boligmarkedet.

Så si ja til yrkesfag, og bli med på laget som skal være med å utvikle Norge for fremtiden.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no