22. okt
 
Skuffende svar fra Eidsvolls ordfører

Publisert: 11.sep.2017 09:00
Oppdatert: 11.sep.2017 09:14

I Eidsvoll har vi utfordringer knyttet til folkehelse. Det betyr utenforskap og en dårligere livssituasjon enn det trenger å være for mange av våre sambygdinger. Eidsvoll Høyre er opptatt av å bedre folkehelsesituasjonen da effektene vil vise seg på mange områder.

I juni 2014 ble det vedtatt en folkehelsestrategi i Eidsvoll kommune, der «Helse i alt vi gjør» er gjennomgående i strategien. Vi i Høyre ville vite hvordan denne følges opp helt konkret i det daglige av kommunen. I forbindelse med kommunestyremøtet 5. september stilte vi derfor spørsmål til ordfører for å få status på arbeidet:

Eidsvoll Høyre forventer at strategier og planer ikke ligger i skuffen, men at administrasjonen jobber aktivt med gjennomføring. Synes ordføreren at kommunen jobber godt nok med det kortsiktige og langsiktige folkehelsearbeidet?

Mener ordfører vi har gode nok planer for å bedre folkehelsesituasjonen?

Hvor ligger ansvaret og eierskapet for å gjennomføre folkehelsestrategi og planer til kommunen og hvordan blir dette arbeidet ledet i det daglige?

Hva er de viktigste tiltakspunktene man jobber med og helt konkret hvilke resultater har man oppnådd siste år?

Hvilke kortsiktige tiltak er vurdert fremover for å bedre situasjonen, både for den enkelte og kommuneøkonomien?

Ingen av disse spørsmålene var ordfører i stand til å svare på og viste til en pågående utredning og ville avvente resultater av dette. Det synes vi i Høyre sier litt om hvilken plass folkehelse har i det daglige arbeidet og fokus hos den politiske ledelsen i kommunen. Vi stiller spørsmål helt direkte til ordfører om han mener at det jobbes godt nok og om vi har gode nok planer. Vi forventer at ordfører har en mening om så sentrale spørsmål.

Kan ikke kommunen svare på hvor ansvaret er plassert for å gjennomføre strategien – da er det i alle fall sikkert at strategien ikke blir gjennomført.

Vi i Høyre er skuffet over svaret vi fikk og ut fra vår tolkning må det åpenbart gjøres et krafttak for å løfte frem utfordringen og dette arbeidet. For å presisere – det holder ikke med skippertak, dette må være et kontinuerlig arbeid.

Vi ser frem til rapporten som ordfører viser til.

Tone C. Danielsdatter er gruppeleder og kommunestyrerepresentant for Eidsvoll Høyre

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no