19. jan
SKUFFET: «Jeg oppfordrer nå alle politiske partier til å føre en faktabasert valgkamp, prate om egen politikk og ikke spre usannheter om andre. Jeg tror vi får flere til å gå til urnene da.» skriver Hege Svendsen.
 
Skuffet over politiske motstandere

Publisert: 13.aug.2019 10:00
Oppdatert: 13.aug.2019 10:01

Nå er valgkampen i gang og det er klart at politiske skillelinjer skal vises. Det skulle bare mangle. Men å spre usannheter om andre partier for å vinne velgere det syns jeg er respektløst .

I den siste tiden har flere partier sponset Facebook innlegg der det står at Eidsvoll Ap og sosialistene vil flytte eldre på tvang fra Bøn og Valstad til Vilberg. Dette er en helt uriktig påstand som er viktig for meg å tilbakevise på det sterkeste. Dette fordi at slike påstander fører til stor usikkerhet for pårørende og de som er i prosessen rundt flytting.

Jeg syns det er dårlig gjort å bruke disse som et valgkampkort for å trekke velgere. Pårørende og den enkelte som er i prosessen blir usikker og redde og det er jeg veldig lei meg for at de må gå gjennom fordi de blir endel av en valgkamp .

Og jeg blir sint på mine politiske motstandere. Jeg syns det er en uverdig valgkamp vi er på vei inn i om dette setter standarden for valgkampen videre.

Det er enstemmig vedtatt at vi skulle bygge en ny flott fløy med sansehage på Vilberg og at vi skulle ha sykehjemsplassene i egen regi. Ingen partier har lagt av penger til å kjøpe disse plassene. Så dette har alle partiene vært med på. Dette er også tatt opp i hovedutvalget hvor blant annet Høyres ordførerkandidat sitter. Jeg hadde derfor forventet mer av Høyre.

Våre representanter har vært svært opptatt av denne saken i utvalget og vært særlig opptatt av at flytting må skje på en skikkelig måte med god dialog mellom den som skal flytte, pårørende og vår administrasjon og ikke tvang. Å flytte er en stor påkjenning uansett alder og helse, men ekstra stor for våre eldre som er på sykehjem og deres pårørende.

Vi kjøper i dag 20 plasser og vi har bygget 16 plasser. Noen har fått midlertidig plass på de private, andre har bodd der i mange år. Her må det tas en faglig og etisk forsvarlig vurdering og vi i Ap vil følge prosessen slik at dette blir gjort på best mulig måte for hver og en av de berørte.

Så må det legges til at de skal få flytte til et fantastisk flott sykehjem som får ny flott fløy med nye moderne rom, flott sansehage, stort nytt kjøkken med god og næringsrik mat. Sykehjemmet livsglede-sertifiseres og det jobbes godt med kompetanseheving og nye moderne digitale løsninger. Vi sikrer oss også at vi har sykehjemsplass .

Å ha de i en privat bedrift vil alltid ha et risikomoment ved at den private kan gå konkurs eller endre fra sykehjem til f.eks psykiatri. Ikke det at jeg tror det vil skje på Bøn og Valstad nå, men det er uansett viktig for oss å kunne sikre våre innbyggere sikre, trygge sykehjemsplasser, nå og for fremtiden.

Bøn og Valstad er akkurat blitt solgt og vi vet ikke hva fremtiden bringer. Jeg oppfordrer nå alle politiske partier til å føre en faktabasert valgkamp, prate om egen politikk og ikke spre usannheter om andre.

Jeg tror vi får flere til å gå til urnene da.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no