18. jul
 
Slik får du «slippen» tilbake i postkassa

Publisert: 25.mai.2018 19:00
Oppdatert: 25.mai.2018 13:30

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett kom endelig svaret på hvordan pensjonister kan få «slippen» i postkassen fra 1. juli, som Stortinget har vedtatt. Regjeringen legger opp til at de som ønsker utbetalingsmeldingen fra Nav i posten må reservere seg mot digital post hos Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Dette er en sak vi i Pensjonistforbundet virkelig har jobbet med. Det er godt å se at demokratiet virker. Etter flere runder fikk vi flertall i Stortinget. Vi har ventet på hvordan dette skulle organiseres. Løsningen regjeringen har valgt er god, men har også et stort minus. Den innebærer at de som vil ha «slippen» på papir ikke kan motta noen brev digitalt fra myndighetene. Dette burde vært diskutert på forhånd med landets største organisasjon for pensjonister.

Pensjonister som vil ha «slippen» i posten, må reservere seg mot digital kommunikasjon ved å ringe 800 30 300, eller gjøre det på nettsiden www.norge.no, velg «digital borger» og «reservasjon» i nedtrekksmenyen. Legg inn fødsels- og personnummer, så har du reservert deg mot digital kommunikasjon fra staten!

Det var i desember 2016 at Nav sluttet å sende ut utbetalingsmeldingen, til store protester fra alderspensjonister og uføretrygdede. Vi i Pensjonistforbundet samlet inn 32.000 underskrifter for å få «slippen» tilbake. Og like før jul i fjor vedtok Stortinget at «slippen» skulle tilbake fra 1. juli. Det var Ap, SV, Sp, KrF, Rødt og MDG som sikret flertall for forslaget, mot Frp, Høyre og Venstres stemmer.

Denne saken viser viktigheten av at pensjonister er organiserte! Vi står foran flere tunge politiske saker framover, der forhandlingsrett for pensjon er den viktigste. Mer enn noen gang trenger Norge at alle trygdede er tydelige, og sier fra når det gjelder.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no