25. jun
 
Habilitet i Eidsvoll: Svar til Knut Bakkehaug

Publisert: 09.mai.2018 12:00
Oppdatert: 08.mai.2018 15:03

I avisen for i dag 8. mai er det innlegg fra skribenten Knut Bakkehaug som er en flittig gjenganger med presentasjon av sine synspunkter. Denne gang er det om habilitet ved saksbehandling og da spesielt om den pågående behandling av områdereguleringsplanen for Eidsvoll sentrum han omtaler. Og fordi han igjen trekker fram min person er det naturlig med et tilsvar.

Bakkehaugs innspill reiser flere prinsipielle spørsmål som bør belyses.

Den fastsatte områdeplanen gjelder et område på cirka 424 dekar med en omkrets på vel fem kilometer. Den ble fremmet i hovedutvalgets møte 24. april for utleggelse til offentlig ettersyn. Ved all saksbehandling er det fokus på møtedeltakeres habilitet. Ved dette store omfattende areal var det på forhånd vurdert at alle var habile. Noe annet ville ha gitt en uholdbar situasjon når en ser alle involverte politikere i behandlingen og alle politikere som har familie og venner som bor i området. Når det kommer til detaljplanene for Sundet sentrum og for «Rubis-området» spesielt, stiller saken seg noe annerledes.

Det ene er spørsmål om min habilitet som er sterkt berørt nabo til «Rubis». Hva med habiliteten til rådmannen som har ansvaret for den forberedende del av saken? Han har hjemmel til eiendom som han har kjøpt av eier og tiltakshaveren for hele området. Videre har vi den behandlende del av saken – hovedutvalget, hvor lederen har hjemmel til eiendom på stedet og i tillegg er leder av sameiet. Jeg henviser i disse spørsmål til forvaltningslovens § 6.

Til slutt har vi den avgjørende myndighet som har vedtakskompetansen – kommunestyret. Der sitter blant annet Knut Bakkehaug som et av medlemmene som har den avgjørende vedtaksmyndighet. Knut Bakkehaug er vel også inhabil fordi han har foreldre som har hjemmelsadresse og bor i det berørte området

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no