13. nov
KAOS. Mange lot nok bilen stå, men enda flere var på vegen og opplevde kaoset denne uka. Datoen for forbudet mot piggdekk bør kanskje vurderes på ny.
 
Snøkaos igjen
LEDER. Endelig kom snøen i lavlandet også.

Publisert: 26.apr.2017 09:57
Oppdatert: 26.apr.2017 20:49

I vinter har distriktet nesten ikke hatt snø. På ettervinteren, eller rettere sagt våren, har vi hatt to skikkelige snøbas. Det første i påsken, det andre startet mandag denne uka. Og vi, det vil si både samfunnet og folket, var slett ikke forberedt. Til tross for at det siste snøkaoset var omhyggelig varslet gjennom hele helga.

Det er som regel den første snøen på høsten som skaper det store kaoset. Nå ble det kanskje den siste snøen ført sommeren som skapte kaoset.

Noe av årsaken er at vi allerede har hatt fint vårvær som absolutt innbød til å skifte over til sommerdekk. Når i tillegg myndighetene har gjort det straffbart å kjøre med piggdekk etter første mandag etter 2. påskedag, blir det mange som følger loven og dermed var dårlig skodd da snøværet satte inn.

Datoen «første mandag etter 2. påskedag» er ikke absolutt, men er det godvær, bart og sommerføre på vegen skal du ha en god grunn for å fortsette å kjøre med piggdekk. Dette selv om myndighetene også oppfordrer bilistene til å bruke sunt vett fordi kjøretøyet til enhver tid skal ha tilstrekkelig veggrep.

Etter å ha sett og opplevd kaoset denne mandagen, der nok mange brukte all den fornuft de kunne ha, inkludert å la bilen stå - uten å komme fram-  er det to ting som myndighetene bør vurdere for framtida.

LES OGSÅ: Her står traileren snøfast på femte timen

Datoen for absolutt piggdekknekt bør kanskje forskyves. Det andre punktet er beredskapen man opplevde fra brøyteansvarliges side denne mandagen. Til tross for varsling gjennom hele helga, tok det altfor lang tid å få vegene brøytet. Sommeren hadde tydeligvis innhentet brøytebilene også.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no