12. nov
RØDT: Arnljot Ask er leder i Rødt Ullensaker. Foto: Privat
 
Solidaritet med Rojava – Tyrkia ut!
SOLIDARITET: Tyrkias folkerettsstridige invasjon i Nord Syria 9.oktober, inn i det kurdiske området Rojava, er møtt med fordømmelser og mildere straffetiltak fra flere land, også av den norske regjeringen. Det skulle bare mangle!

Publisert: 09.nov.2019 09:00
Oppdatert: 09.nov.2019 09:03

Stormaktene USA og Russland banet imidlertid veien for invasjonen, da de rivaliserer om å få Tyrkia på sin side i kampen om innflytelse i regionen. Og Tyrkia truer med å sende millioner av flyktninger inn i Europa for å hindre virksomme økonomiske sanksjoner mot seg.

Derfor må sivilsamfunnene holde presset oppe mot sine myndigheter, for at Tyrkia skal bli presset til å avslutte invasjonen og stanse krigsforbrytelsene som følger i dens fotefar. FNs UNHRC og andre menneskerettighetsorganisasjoner, pluss hjelpeorganisasjoner, har allerede engasjert seg.

Å få stanset Tyrkias invasjon er også viktig for å hindre en ny dramatisk opptrapping av krigen i Syria. Nye hundretusener er allerede jaget på flukt, mens IS er i gang med å reorganisere seg igjen. Da kurderne, som mistet 11000 i kampen for å nedkjempe terrororganisasjonen, nå ikke klarer å ta hånd om fangeleirene med IS-krigere. Rundt tusen har allerede greid å flykte for å tilslutte seg sovende IS-celler. I tillegg bringer Tyrkia inn jihadister, også fra al Quaida, sammen med sine invasjonstropper, med planer om å stasjonere dem i Syria igjen for å fortrenge kurderne.

I tillegg til regjeringene i Norge og flere andre europeiske land, har også by- og fylkesstyrer vist sin motstand mot invasjonen og støtte til kurderne og befolkningen ellers i de invaderte områdene. Kommunestyrer på Romerike bør også følge opp, i tillegg til at den enkelte borger gir humanitær støtte til organisasjonene som engasjerer seg. Symbolsk vil det også være av betydning å støtte innsamlingskampanjen som Røde Halvmåne Kurdistan driver, også her i Norge. Se deres Facebookside for kontonummer og vipps.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no