17. sep
NYTER togpendlingen: Rune Reitan flyttet fra Torshov i Oslo til Torget i Sundet. Nå kan han sove ti minutter lenger om morgenen og være framme på jobben i hovedstaden på samme tid.
 
Sparer reisetid på å pendle
LEDER: Ordet pendlerkommune vekker hos enkelte negative assosiasjoner. Men for vår region, vil vi hevde at det er motsatt. Vi bør være stolte av at det er attraktivt for pendlere å bosette seg i vårt nærområde.

Publisert: 27.aug.2017 11:00
Oppdatert: 25.aug.2017 14:03

Pendling har sine negative sider. Ikke minst hvis det medfører at vi bruker bilen mer enn vi kanskje ønsker og burde. Enkelte føler kanskje også at de kaster bort unødvendig mye tid på å reise fram og tilbake til jobb, men for andre er det motsatt.

– Det finnes ikke noe mer meningsløst enn å pendle, å bruke lang tid til jobb, uttalte tidligere Ullensaker-ordfører Harald Espelund (Frp) til nettstedet e24.no tilbake i 2014. Det er ikke vanskelig å være enig i dette, men hva er lang tid?

Å kunne gå hjemmefra og til jobb vil for mange være en drømmesituasjon, men selv en kommune som Ullensaker, som ifølge NHOs kommunebarometer er den beste kommunen på Romerike å drive næring – og fjerde best i landet – vil det være innbyggere som har sitt arbeidssted utenfor kommunegrensen.

Mange bosetter seg i vår region fordi avstanden til hovedstaden og hovedflyplassen er kort, uavhengig av arbeidsmarkedet lokalt. I stor grad er dette innbyggere som er ønsket, mange har høyere utdannelse, lønn over gjennomsnittet og er ressurssterke folk som har mye å bidra med lokalt.

Torsdag fortalte vi om Rune Reitan som flyttet fra Torshov i Oslo til Eidsvoll sentrum. Han har fått redusert reisevei til sitt arbeidssted i Oslo sentrum etter flytting, og kan nå sove ti minutter lenger om morgenen. Det vil ikke bli mindre attraktivt å gjøre tilsvarende valg i årene som kommer.

Ullensakers satsing på næringsutvikling er et gode for hele regionen, og det er all grunn til å kjempe for flere lokale arbeidsplasser i alle våre kommuner. Samtidig er det ingen grunn til å henge med nebbet fordi en anselig andel av innbyggerne velger bosted basert på avstanden til jernbanestasjonen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no