23. jul
 
Spennende byggeplaner
LEDER: Surmaga kritikk i sosiale medier bør man ta med både en og to store klyper salt. Kanskje også noe mer syredempende.

Publisert: 30.aug.2017 15:00
Oppdatert: 30.aug.2017 15:01

Og i all hovedsak velger vi også å gjøre det. Men enkelte ganger er det lett å tenke litt i samme baner som tidligere sjefredaktør Steinar Hansson i Dagsavisen. Etter å ha blitt rystet av et valgresultat, skrev Hansson en kommentar hvor han, litt humoristisk, konkluderte med at «ved neste valg burde vi få anledning til å bytte ut folket.»

Nå har vi ingen planer eller mål om å få byttet ut deler av befolkningen i sørbygda i Eidsvoll, men vi ble overrasket over en del kommentarer som dukket opp under artikkelen Banebrytende boligprosjekt, som ble publisert på eub.no fredag (og som var forsiden på papiravisen lørdag).

I denne artikkelen presenterte vi Vidar Svendbys store planer for utbygging av Mostue gård. Basert på skissene som ble presentert, framstår dette som kanskje det mest framtidsrettede og miljøvennlige boligprosjektet på Romerike i dag. Det planlegges boligblokker på inntil sju etasjer bygget i tre, med solcellepaneler til energiproduksjon og tilbud om parsellhager med lokalt utsalg. I tillegg ligger tomta rett ved jernbanestasjonen på Eidsvoll Verk.

Hva sier så folket: «Hvor er estetikken». «Trist at Norge skal bli seende ut som ei eneste stor containervogn». «Fortsett å rasere området». «Østtysk ghetto». Litt urettferdig kanskje å kun trekke fram de negative, mange var også positive, men vi blir likevel overrasket over hvor sinte en del framstår. Det bygges mye i vår region. Mange av byggene er, om ikke stygge, så forferdelig kjedelige. Det er massive murbygninger hvor veldig lite skiller den ene fra den andre.

Men her planlegges det noe helt annet. Vi håper derfor at byggeprosjektet til Svendby Eiendom blir gjennomført omtrent slik det er skissert. Og vi håper at andre utbyggere lar seg inspirere. Vi trenger flere boligbyggere som tenker nytt og framtidsrettet. Selv om det kanskje blir litt dyrere, både for utbygger og den som til slutt kjøper en leilighet i nybygget.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no