16. jun
MAT: - Skal du snart på ferie er derfor tiden inne for å spise seg ut av kjøleskapet og være kreativ med restene, for å unngå at maten havner i søpla.
 
Skal du snart på ferie er tiden inne for å spise seg ut av kjøleskapet
Sommeren er her, og mange drar snart på ferie. Husker du å spise deg ut av kjøleskapet før du reiser bort?

Publisert: 04.jul.2018 14:30
Oppdatert: 04.jul.2018 15:02

I Norge kaster vi 355.000 tonn mat hvert år. Matproduksjon er ressurskrevende, og når så mye av maten ikke spises opp blir dette et enormt miljøproblem.

Visste du at 60 prosent av matsvinnet skjer hjemme hos deg og meg? Det å innføre tiltak mot matsvinn hjemme er altså ikke bare smart for lommeboka, men også et veldig viktig miljøtiltak.

VÆR KREATIV

Skal du snart på ferie er derfor tiden inne for å spise seg ut av kjøleskapet og være kreativ med restene, for å unngå at maten havner i søpla. Pizza, wok, omelett, salat, stekt ris og grateng er eksempler på retter som egner seg ypperlig til å bli kvitt det man har liggende.

Resten av brødet kan enkelt forvandles til krutonger eller ostesmørbrød, mens frukt og bær kan bli deilig smoothie.

SE, LUKTE OG SMAKE

Fryseren er din venn – den kan redde det meste du ikke rekker å spise opp. Og kanskje naboen vil ha litt restepålegg? Skulle uhellet allikevel være ute og mat har gått ut på dato når du kommer hjem, så husk å gi den en sjanse ved å se, lukte og smake. «Best før» betyr ikke nødvendigvis dårlig etter!

Hvis du ferierer i Norge kan du også bidra til at overskuddsmat fra hoteller, bakerier, matbutikker, kiosker og andre spisesteder havner i magen og ikke i søpla, gjennom Too Good To Go. I appen finner du 1000 spisesteder fra Kristiansand til Svalbard, så sjekk innom der du er og bli med oss i kampen mot matsvinn!

God sommer!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no