15. jun
 
Spleise på ny dragster?
En 16 år gammel jente har kjørt dragrace i en fart av 260 km/t. Så var uhellet ute.

Publisert: 06.okt.2018 09:00
Oppdatert: 05.okt.2018 13:47

«Det gikk heldigvis etter forholdene bra. Jeg fikk hjernerystelse, ble ganske forslått og fikk noen små blødninger i hodet», forteller 16-åringen til EUB i etterkant.

Presumptivt voksne mennesker har gått sammen i en kronerulling for å erstatte det ødelagte kjøretøyet. 58 givere har samlet inn 25 000 kroner for at den unge jenta skal kunne fortsette med sin hobbyvirksomhet.

EUB ser ikke ut til å ha motforestillinger til at barn og unge skal holde på med så risikofylte fritidssysler. Jeg stiller meg undrende til at ansvarlig redaktør i vår lokalavis ikke ser seg i stand til å legge fram en eneste motforestilling til denne formen for sportslig aktivitet hos barn og unge. En aktivitet som den unge jenta har holdt på med siden 2012 - et tidspunkt da hun var 10 år gammel.

EUB er på grensen til å gi dragster-utøveren heltinne-status i sin reportasje, både i utformingen av tekst og billedvalg. Kanskje hun i stedet kunne bli stimulert til å kjøpe seg sportsutstyr for de innsamlede midlene: Selvsagt sportsutstyr som ikke vil sette hennes unge liv i fare.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no