27. jun
Janka Holstad, Ullensaker Arbeiderparti
 
Staahel og Kvilten vil spare penger på de svakeste
LESERBREV. Arbeiderpartiet i Ullensaker sørget forrige tirsdag for å stanse et forslag fra Høyre, Frp og KrF om å kutte 6,5 millioner kroner på årets budsjett, som de vedtok i behandlingen av budsjettet for 2017.

Publisert: 04.apr.2017 12:57
Oppdatert: 04.apr.2017 19:09

Partiene snudde underveis i møtet og støttet Arbeiderpartiet i at innsparing i 2017 var uklokt.

Det er flere åpenbare grunner til at vi ikke kunne støtte et ostehøvelkutt, som direkte ville rammet de svakeste i samfunnet. Et kutt på 6,5 millioner kroner ville ført til blant annet avvikling av leksehjelp i skolen, nedleggelse av tilbud til rusavhengige, reduksjon i tilbud som «Inn på tunet» og senket tempoet på vedlikehold av kommunale bygg. 

Ullensaker kommune har i en årrekke effektivisert, og kan dokumentere ti prosent mer effektiv drift innenfor alle tjenesteområder. Sammenlignet med kommuner av samme størrelse er Ullensaker en av de aller mest effektive kommunene i landet, og det er nå ikke uten videre mulig å bruke mindre penger uten at det går ut over tjenestetilbudet. Ullensaker er i en situasjon der vi knapt klarer å ta unna veksten innenfor lovpålagte oppgaver. 

Verken Høyre eller Frp ville i tirsdagens sak om kutt i budsjettet gi administrasjonen en prioritert retning på hvor de vil ta kuttene og effektivisere. Årsaken til dette er nettopp at Ullensaker kommune er helt på grensen av hvor effektivt man kan drive. I 2016 gikk kommunen med 60 millioner kroner i overskudd, og nå har vi ikke råd til å gi disse viktige tilbudene.

Prioritering er en av politikernes viktigste rolle. Jeg er stolt av å ha hindret kutt som ville rammet de svakeste i Ullensaker. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no