22. okt
 
Standardisering av kommunale bygg
Vi som bor i områder med folkevekst ser at kommunene må investere i nye kommunale bygg til sine tjenester.

Publisert: 26.jul.2017 09:30
Oppdatert: 26.jul.2017 10:13

Mange kommuner er i samme situasjon som oss på Romerike. Barnehager, skoler, sykehjem mm. må bygges for folketallet øker. Arkitekt, konsulenter og rådgivere må engasjeres for hvert nytt bygg til å få på plass alt papirarbeidet før byggearbeidet kan starte. Prosjektering og planlegging utgjør en stor del av de totale byggekostnadene. Hvorfor ikke prøve å redusere disse kostnadene ved å standardisere disse byggene? De lovpålagte kommunale tjenestene er like i hele landet og burde kunne gjennomføres i like bygg i hele Norge. Hvorfor kan ikke en barneskole for 300 elever være noenlunde like enten den bygges i Eidsvoll eller Ringsaker? Det er bare størrelsen på byggene som burde være forskjellige ut ifra folketallet den enkelte kommune bygger for.

Hvorfor ikke se til smarte folk som eierne av firmaer som Biltema, Jula, Ikea, hotellkjeder mm.

Håper noen som sitter i posisjon til å gjøre noe med dette. Ser av referatet i EUB at hotellkongen Arthur Buchardt har nevnt det samme i sitt møte med noen politikere i Eidsvoll.

Dette burde være en sak politikerne på Romerike fremmer for sin organisasjon KS.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no