21. jul
 
Stopp volden mot barn i Akershus
I hvert klasserom sitter det i gjennomsnitt to til tre elever som har opplevd det utenkelige. Hvert syvende barn i Norge blir utsatt for vold og overgrep.

Publisert: 15.aug.2017 13:30
Oppdatert: 15.aug.2017 13:45

Dessverre er ikke tilstanden noe bedre i vårt eget fylke Akershus.

Det er forferdelige tall med enorme dimensjoner. Det gjør vondt at barn får en ødelagt barndom på grunn av vold og overgrep. Det er en skamplett for samfunnet, og vårt største samfunnsproblem.

Vår viktigste oppgave er å ta vare på barna. Det er å sette menneskeverdet i sentrum. Sårbare barn og unge trenger hjelp nå. De har ikke tid til å vente.

Hvert år fødes det omkring 60.000 barn i Norge. Fagfolk anbefaler hjemmebesøk etter fødselen, men bare 10 prosent av mødrene får i dag tilbud om hjemmebesøk. Plikt til å tilby hjemmebesøk ved fødsel, og at alle gravide blir spurt om de har vært utsatt for vold, er konkrete tiltak som gjør at vold og overgrep kan bli avdekket på tidligst mulig tidspunkt.

KrF har lenge jobbet for en forpliktende og god opptrappingsplan mot vold og overgrep. For oss var det helt avgjørende at det er økonomiske forpliktelser og øremerking i planen, som gjør at vi kan hjelpe de mest sårbare barna våre. Vi er veldig glade for at KrF har fått gjennomslag for dette, og vi skal fortsette å jobbe for barna.

For å hjelpe barn som har vært utsatt for vold og overgrep er det veldig viktig med kompetanseheving og forebygging på helsestasjonene og i familievernet. Andre viktige tiltak er Alternativ til vold (ATV), styrket barnevern, bedre behandling av offer og styrket politikapasitet. Det er også viktig med informasjonsarbeid direkte rettet mot flyktninger og innvandrere for å fortelle om norsk lov og gi råd.

KrF har kjempet for å få på plass et godt Alternativ til vold-tilbud i alle delene i fylket vårt. I høst kommer det et kontor i Follo. Neste år håper vi det kommer et tilbud på plass på Øvre Romerike. Voldsarbeidet må også styrkes i Asker og Bærum.

Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forhindre at flere barn blir utsatt, og hjelpe de som har vonde opplevelser videre i livet.

Ingunn E. Ulfsten er 1.-kandidat for Akershus KrF til Stortinget
Lars B. Salvesen (KrF) er fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no