24. apr
BYGGER. Bjørn Dæhlie har store planer for det som er på andre siden av Vorma her. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Sundets utvikling
LEDER. Bjørn Dæhlie sto fram med troverdighet på møtet om Sundets utvikling denne uka da han fortalte om sine planer for Rubis-området.

Publisert: 24.mar.2017 12:09
Oppdatert: 24.mar.2017 14:00

En fullsatt Panorama-sal lyttet med interesse.

Den tidligere skiløperen var klar på at han skulle starte byggingen av Torget 5, tidligere Sollie pensjonat, så snart sentrumsplanen for Sundet var godkjent. Det skjer til høsten. Der blir det 30 leiligheter.

Dæhlies planer på Rubis er omfattende med parkering nesten under hele området fordi Dæhlie ikke tror at folk som bor her kan klare seg uten bil i tiden framover. Det blir et bygg på det som nå er parkeringsplass som også skal inneholde et signalbygg. Det blir nye leilighetsbygg ut mot Vorma og i tillegg til alle disse leilighetene, har Bjørn Dæhlie en drøm både om kajakk og kano-anlegg samt badeanlegg i Vorma i tilknytning til utbyggingen. Han gledet seg til å padle på Vorma. Han ønsker også å fullføre strandpromenaden, gjerne langs hele øst og vestsiden av Vorma opp til Minnesund. Slik han sto fram, tyder det på at han på et eller annet tidspunkt selv blir Sundet-beboer.

På møtet fortalte også «Wergelandsgutta», Finsbråten, Almeli og Olsrud, om sine planer for Wergelandskvartalet der det også skal bli parkering under hele bygningsmassen og helst næring i de to nederste etasjene. Wennebogruppen fortalte om planene for Vilbergskogen og prosjektlederen kunne med tilfredshet si at han sannsynligvis var førstemann ut til å realisere et prosjekt.

Optimisme og engasjement var gjennomgangstema under møtet som viste at Sundet kommer til å gjennomgå stor forandring de nærmeste årene om kommunen, markedet og folket vil.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no