21. nov
 
Har vi nå en generasjon med «superpensjonister»?

Publisert: 22.okt.2017 14:00
Oppdatert: 20.okt.2017 10:37

Alle mennesker trenger mat for å leve. Produksjonen av maten påvirker miljøet. Hva og hvor mye vi spiser påvirker helsa vår. Vi bør etterstrebe et bærekraftig kosthold både av hensyn til egen helse og klodens bærekraft. Dette vil både vi og jordklodens miljø tjene på.

Melkeorganisasjonen Tine har leid inn konsulentfirmaet Norstad som har foretatt en spørreundersøkelse om hvordan folk vurderer sin fysisk aktivitet i forhold til kostholdet.

55 prosent er fornøyd, 35 prosent misfornøyd og 10 prosent vet ikke.

Om vi ser på aldersgruppene er 70 prosent av de over 70 år fornøyd, mens bare 45 prosent av de mellom 30 og 39 år er fornøyd med eget kosthold i forhold til aktivitetsnivået sitt.

De mellom 15 og 29 år er minst motivert til fysisk aktivitet i forhold til sitt kosthold.

Den eldre generasjonen i Norge som har passert 70 år, er flinkest til å finne balansen mellom inntak av mat og fysisk aktivitet. Har vi nå en generasjon med «superpensjonister»? De er den aldersgruppen som er både mest motiverte og sporty.

Rapporten fra denne undersøkelsen viser at mange nordmenn koser seg med litt søtsaker hver dag. Men samtidig ønsker de at de spiste mindre sukker og søtsaker og mer fisk og grønnsaker.

Det som kanskje overrasker er at 1 av 4 sier de tenker på om maten de kjøper/spiser er bærekraftig produsert

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no